Afbeelding

Theo Passier wint NK veld

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap veldschieten in IJsselstein. Er werd twee dagen geschoten in de Limburgse bossen bij IJsselstein. Met een score van 397 en 376, totaal 773, werd Theo Passier Nederlands Kampioen bij de compound heren veteranen. René van Erp werd 5e bij de heren compound masters met een score van 354 en 348, totaal 702.

Op dinsdag schoten de leden van de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Antoon Vervoort met 222 punten. De overige scores: Martie Verhoeven 217, Jan Gordijn 196, Jan van Erp 189, Antoon Hermes 170, Joep Verbunt 158 en Ron Spijker 156.
Vrijdagavond werd Mens-erger-je-niet geschoten. In teams wordt op een veldblazoen (1 t/m 6) geschoten. Het aantal geschoten punten mag op het bord gezet worden. Het rode team, Martie Verhoeven, William Huyberts en Agnes Vissers, had als eerste al zijn pionnen binnen. Het gele team, Paul van de Mortel, Frans van de Braak, Sjef van den Berg en Michael Moonen, was tweede met 3 pionnen binnen; het blauwe team, Rob Naus, Antoon Hermes en Jos van den Berg was derde met 1 pion en vierde was het groene team met Wil Kivits, Kristin Davies, Antoon Vervoort en Ray Matuszewski.
Op zaterdag gingen we met een 24 schutters naar Bergeijk voor een clinic 3D schieten. Na een korte introductie gingen we binnen aan de slag om te oefenen met houten bogen en kale bogen (zonder vizier en stabilisatie). Al snel konden we het bos in. Daar stonden verdeeld over 10 plekken plastic dieren van verschillende grootte op verschillende afstanden. De bedoeling is om met maximaal drie pijlen het dier te raken. De doelen waren uitdagend neergezet en het viel nog niet mee om tussen de bomen en struiken door het beest te raken. Uiteindelijk waren er drie winnaars van deze vriendschappelijke wedstrijd: bij de jeugd won Rick van de Mortel, bij de dames Dianne Moonen en bij de heren Rob Naus. Het weer was fantastisch en we hebben veel plezier gehad.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.