Nijnsel moet start sterk verbeteren

Algemeen

Nijnsel - Voetbal blijft een mysterie. Een trainer kan nog zo hameren op het feit dat scherp beginnen essentieel is in een wedstrijd. Dat wil niet zeggen dat het dan ook gebeurt. Dat ervoer hoofdtrainer Tim de Wert zondagmiddag in de laatste bekerwedstrijd tegen Stiphout Vooruit. Hij zag zelfs het tegenovergestelde gebeuren.

Het scorebord sprong net op de derde minuut toen de stand al 2-0 voor de thuisploeg liet zien. Nee, de bediener van het bord was niet met zijn iets te dikke duim blijven hangen op de afstandsbediening. VV Nijnsel / TVE Reclame startte als een stel bejaarden dat al tijdens het eten in slaap was gevallen. Wanorde achterin en gebrek aan scherpte zorgden voor een ogenschijnlijk niet te overbruggen achterstand. Daarna werden de ruggen enigszins gerecht. Daar zorgde De Wert wel voor met enkele stevige reprimandes. Hij bevroedde op dat moment nog niet dat de start van de tweede helft bijna een kopie zou worden.
Na een kwartier begonnen de geel-blauwe bezoekers de eerste kansen te krijgen. Na twee kansen van Jelle de Louw wist hij de derde wel binnen te werken. Uit een corner van John Egelmeers kopte hij knap binnen. Ook het tweede doelpunt viel uit een corner. Gunstig genoeg net voor rust. De Sonse voorhoedespeler Egelmeers had weer een aandeel. Dit keer als afmaker.
Nijnsel begon het tweede bedrijf letterlijk en figuurlijk weer van voor af aan. Terwijl de muziek uit de luidsprekers net het bos in was gegalmd, had Stiphout al twee keer kunnen scoren. Keeper Youri Dortmans zag tot twee maal toe de rechtsbuiten opdoemen. Evenzoveel zag hij hem over vuren. Dit keer dus geen achterstand voor Nijnsel en daarmee was het ook meteen gedaan met de kansen voor de thuisploeg. De rest van de tweede helft waren de gasten heer en meester. Feller en zuiniger troefden ze Stiphout af, zelfs zonder Rick van der Vleuten die in de kleedkamer achterbleef in de helende handen en ellebogen van fysiotherapeut Stefan Hendriks.
Het middenveld was in handen van Nijnsel en het zestienmetergebied werd legio keer gevonden. Dat leidde tot een handvol kansen, waaronder een schot op de paal van Stefan Hulsen. Hij kreeg meerdere mogelijkheden, scoorde niet, maar komt steeds beter in vorm. Goals van hem gaan hoe dan ook nog komen. Wellicht is de keeper van Liempde volgende week al de pineut. Wie wel het net wist te vinden – voor de tweede week op rij – was Arjan van Zutphen. Hij begon dromerig aan de wedstrijd, maar herstelde zich getergd. Met als bekroning een winnende schuiver in de verre hoek.