Sterke wedstrijd, weinig doelpunten

Sint-Oedenrode - Zondag 16 september stond voor het eerste van KV Rooi de tweede wedstrijd in de buitencompetitie op het programma. VVO/Klimroos was de tegenstander waar ze het in Hapert het tegen op moesten nemen. Deze club is sinds dit seizoen gefuseerd dus het was niet heel duidelijk wat er verwacht kon worden.

In het warme najaarszonnetje werd de wedstrijd geopend door twee snelle doelpunten van KV Rooi. Mooie aanvallen werden beloond met veel kansen aan de Rooise zijde. Te veel zelfs, waardoor het goed focussen bleef op de juiste kansen benutten. Dit werd goed opgepikt en daardoor kon er worden uitgelopen naar 0-5. Net voor rust wist VVO/Klimroos nog een doelpuntje mee te pikken. Een door KV Rooi veroorzaakte strafworp werd afgemaakt waardoor de rust werd ingegaan met 1-5.
Na rust ging VVO/Klimroos anders verder, waardoor het zaak was om te schakelen. Ook hier werd goed op gereageerd maar stagneerde het afmaken van de kansen. Daar werd gebruikt van gemaakt door de tegenstanders en zij waren het dan ook die de eerste twee doelpunten scoorden in de tweede helft, 3-5. Rooi bleef goed korfballen en de focus op het afmaken van de kansen leverden een 3-8 voorsprong op. Toch wist VVO/Klimroos nog een paar doelpunten te scoren. De kansen van KV Rooi leverden niet veel doelpunten meer op; eindstand 7-9. Een mooi resultaat!
Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma, dus publiek is welkom! Om 13.00 neemt KV Rooi het op tegen Oranje-wit op sportpark de Kienehoef.