Afbeelding
Foto: Jos vanNunen

Peter Hulsen: Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

Sint-Oedenrode - Hoog bezoek gisteren tijdens de feestavond ter ere van het 140-jarig bestaan van handboogvereniging Concordia. Burgemeester Kees van Rooij bracht een bezoek aan de club met een wel heel speciale reden. Van Rooij kwam namelijk een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de Rooise Peter Hulsen (62 jaar). 

Overzicht verdiensten:

1988 – heden; bestuurslid en trainer bij Handboogvereniging Concordia. Eind jaren '80 treedt de heer Hulsen toe tot het bestuur van de vereniging en vervult hij achtereenvolgens de functie van algemeen bestuurslid, voorzitter, secretaris en vice-voorzitter. Sinds 1996 is decorandus ook actief als clubtrainer.

1998 – heden; regiotrainer – regio 111 (onderdeel Nederlandse Handboogbond) Elke maand traint de heer Hulsen talentvolle jeugdsporters die het niveau van de eigen vereniging overstijgen.

2000 – heden; talenttrainer – Regionaal Talenten Centrum te Eindhoven Decorandus traint wekelijks toptalenten die de potentie hebben om Nederlandse topsporters te worden. Betrokkene heeft in deze periode een aantal schutters afgeleverd aan Jong-Oranje en het Nederlandse team. Daarnaast verzorgde betrokkene vóór 2000 ook diverse talenttrainingen, waaronder de Rayontraining en de Kernploeg Talent Training.

2016 – heden; zelfstandig (ZZP) bondscoach Zwitsers Nationaal Handboogteam Maandelijks gaat de heer Hulsen een weekend training geven in Zwitserland. Ook begeleidt hij de sporters op internationale toernooien en kampioenschappen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding