Afbeelding

'Team Rooi voor Ian' gaat uitdaging aan

Algemeen

Sint-Oedenrode - Harold Hagelaars uit Olland gaat dit jaar weer de uitdaging aan om 700 km te mountainbiken voor de spierziekte Duchenne. "Vorig jaar heb ik 'Team Rooi voor Ian' opgericht en wij fietsen voor Ian!", klinkt Harold strijdvaardig.

Ian is een vrolijk opgewekt kind van 6 jaar oud. Ian wil spelen, dansen en springen zoals elk kind. Maar het gaat allemaal niet zo snel en niet altijd zonder te vallen. Ian heeft namelijk Duchenne, een progressieve fatale spierziekte. Zijn spieren worden langzaam afgebroken, waardoor hij over enkele jaren rolstoel gebonden zal zijn. Uiteindelijk zal hij de strijd verliezen, want er is nog geen medicijn.

Als je met Duchenne Spierdystrofie (Duchenne Muscular Dystrophy, DMD) wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt. Om een medicijn te vinden voor deze verschrikkelijke ziekte is Duchenne Heroes in het leven geroepen.

Dit jaar fietst Harold met Duchenne Heroes mee samen met Mike Engelen (de vader van Ian), Hans Engelen (de opa van Ian) en Ron van Heugten. Dit evenement vindt plaats in 4 landen: Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Ze fietsen (mountainbiken) 700 km in 7 dagen. Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit kan door te sponsoren of te doneren. Surf naar www.duchenneheroes.nl/team-rooi-voor-ian of kijk op www.teamrooivoorian.nl

GEEF om het onderzoek naar een medicijn voor kinderen zoals Ian voort te kunnen zetten. Uw financiële ondersteuning kan niet gemist worden. Geef Ian hoop op leven en sponsor 'Team Rooi voor Ian'.