Harold en Carla zijn druk aan het trainen
Harold en Carla zijn druk aan het trainen

Voor het goede doel en goede gevoel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Het treft nagenoeg altijd jongens. Dit geeft aan wat voor verschrikkelijke ziekte Duchenne is. Carla van Dijk en Harold Hagelaars doen daarom mee aan Duchenne Heroes, want mede dankzij Duchenne Heroes is er hoop op een medicijn.

Carla en Harold zijn verzot op sporten. Hardlopen, fietsen, mountainbiken, het maakt ze niet uit. Toch wilden ze al langer eens aan een tocht meedoen die is gekoppeld aan een goed doel. Daarnaast is ook de uitdaging belangrijk. Een uitdaging…. dat is Duchenne Heroes! Het is namelijk een mountainbiketocht door vier landen. In zeven dagen van Saarland (D) naar Noord-Brabant over een route van 700 kilometer. Onder de naam Team Rooi gaat het Rooise sportieve duo de strijd aan. Inmiddels zijn ze al druk bezig met het werven van sponsoren om 5000 euro of meer op te halen voor het goede doel. Aangezien de tocht in september is, hebben Carla en Harold nog enkele maanden om acties op touw te zetten. Daar zijn ze nu druk mee bezig en via DeMooiRooiKrant is het te volgen! Wilt u het koppel steunen? Ga dan naar de site www.duchenneheroes.nl en sponsor hen!

De site geeft veel informatie het evenement. Misschien wilt u zelf ook wel meedoen? Dan staat er uitgelegd wat het allemaal precies inhoud. Alle deelnemers worden vermeld op de site. Zo hebben Carla en Harold dus een eigen plekje tussen de 'helden'.