Odisco pakt weer de volle winst

Sint-Oedenrode - Na vorige week het kampioenschap uitbundig gevierd te hebben, mocht Odisco afgelopen zondag korfballen in Haaren. De druk was van de ploeg, maar van tegenstander Tovido 1 werd de vorige wedstrijd niet gemakkelijk gewonnen.

Odisco begon goed en benutte de eerste kans van de wedstrijd (0-1). Daarna ging het wat moeizaam. Het spel van Odisco was wel goed, maar de uitploeg kreeg soms onnodige doelpunten tegen en miste zelf te veel kansen om een gat te kunnen slaan. Ondanks dat Odisco de bovenliggende partij was, kon het toch maar met 2 doelpunten verschil gaan rusten (7-9).

In de rust kregen de dames te horen dat ze goed speelden, maar zichzelf vergaten te belonen. Verdedigend kon het zekerder. Wanneer ze korter zouden durven verdedigen, zouden ze ballijnen kunnen afschermen en de bal vaker kunnen onderscheppen, waardoor ze niet in de problemen zouden komen.

Odisco speelde na rust verdedigend veel sterker. Er werd weinig meer weggegeven en de druk lag hoog. Aanvallend werd er wederom genoeg gecreëerd, maar lang niet alle kansen vielen door de korf. Met nog 15 minuten op de klok mochten Ilse van Rooij en Amber Timmermans laten zien aan te kunnen sluiten bij het eerste. Beide zijn zeer goed ingevallen. Odisco domineerde ook de tweede helft en won daardoor deze wedstrijd met 9-13. Odisco speelde goed, maar scorend stond het vizier helaas niet op scherp. Door te blijven werken en vooral in de tweede helft sterk te verdedigen, pakte Odisco de volle winst. Volgende week speelt Odisco thuis om 13:45 in de Streepen tegen De Kangeroe 1 uit Veghel.