Kampioenswedstrijd voor Odisco

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag in Venlo tegen HBSV. Bij winst zou Odisco volgende week al de kampioenswedstrijd mogen spelen. HBSV was de eerste wedstrijd geen partij voor Odisco, maar Odisco wist dat het de wedstrijd niet cadeau zou krijgen.

Odisco begon de wedstrijd goed, creëerde veel kansen en had de druk hoog liggen. Helaas stond het vizier niet altijd op scherp en bleven de doelpunten een beetje uit. Maar door het sterke verdedigen van Odisco creëerde de tegenstander weinig tot geen kansen en kon Odisco toch gaan rusten met een 2-6 voorsprong.

In de rust werd verteld dat de dames het spel aanvallend simpeler moesten houden. Als ze meer zouden bewegen en de bal het werk zouden laten doen, zou het gemakkelijker gaan in de tweede helft.

De tweede helft was al negen minuten bezig voordat Odisco scoorde. Onder een sterk spelende Ingrid van Boxtel (goed voor o.a. 3 doelpunten) werd de korf daarna gemakkelijker gevonden en werd HBSV zonder moeite verslagen. Aanvallend liep het bij Odisco beter en zo stond er uiteindelijk zo een 5-12 eindstand op het scorebord.

Door deze overwinning mag Odisco volgende week (5 februari) al strijden om het kampioenschap. De dames hopen op veel publieke steun, dus kom allemaal kijken! De wedstrijd wordt gespeeld om 13.40 uur, in sporthal de Dioscuren in Schijndel.