Dames 1 MHC verdeelt de punten

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de 'derby van het zuiden' op het programma. In de voorbereiding werd er een wedstrijd gespeeld tegen MEP Boxtel. Deze werd met ruime cijfers verloren. Sint-Oedenrode was dan ook gebrand om geen punten weg te geven.

In de beginfase van de wedstrijd was het Sint-Oedenrode dat variërend en combinerend hockeyspel liet zien. Desondanks wist MEP een strafcorner te versieren; 0-1. Sint-Oedenrode liet zich niet uit het veld slaan. De vooraf gemaakte afspraken werden uitstekend uitgevoerd door het team. Dit werd uiteindelijk beloond met een schitterende sleep in de linker bovenhoek van Puck Schepens.

Na rust kwam MEP sterker uit de kleedkamer. Na 5 minuten wist MEP wederom op voorsprong te komen. Na dit doelpunt was het duidelijk dat Sint-Oedenrode het er niet bij liet zitten. Er werd gewerkt als een team. Dit in combinatie met het tactische hockeyspel resulteert in verschillende doelpogingen. Uiteindelijk wist Loes Kemps-Van der Heijden de bal op cirkelhoogte te slaan op goal. De keepster van MEP rekende hier niet meer op waardoor de bal tussen haar benen kwam. Iris van de Loo gaf de bal voor de zekerheid een extra zetje; 2-2. De slotfase werd voor het publiek nog even spannend. De talenten van de week Leticia & Tatum scoorden in de eerste minuut, maar helaas werd dat niet meegerekend voor de eindstand. Volgende week speelt Sint-Oedenrode uit tegen HCAS uit Asten.