Afbeelding

De scholen gaan weer beginnen, voor onzekere kinderen is dit extra spannend

Algemeen

Sint-Oedenrode - De scholen gaan weer beginnen. Voor onzekere kinderen zijn de eerste dagen extra spannend. En er zijn heel wat onzekere kinderen Deze kinderen moeten geholpen worden, zodat ze weerbaar zijn en sociaal sterk. En ze dagen zoals een eerste schooldag minder spannend vinden. 

Om de start van het schooljaar makkelijker te maken, kun je zelf als ouder een aantal dingen doen. Als eerste zorg ervoor dat je kind goed uitgerust aan de eerste week kan beginnen. Laat je kind het laatste weekend op tijd naar bed gaan en ook weer op tijd opstaan. Ten tweede: breng ritme in de dag. Eet op vaste tijden en dus ook het vaste slaapritme weer. Ga een stuk fietsen of wandelen, zodat je kind even lekker in beweging is. En als laatste bespreek de gevoelens van je kind en luister echt. Maak duidelijk dat het heel gewoon is om het spannend te vinden om weer naar school te gaan. Dat zelfs de leerkracht het spannend vindt, voor zo'n nieuwe groep. Dan voelt je kind zich geen buitenbeentje.

Heeft je kind te weinig zelfvertrouwen, dan biedt kindercoaching een oplossing. De juiste begeleiding, gesprekken en oefeningen, met de ouders erbij, geven het kind zelfvertrouwen. Daardoor kan je kind beter voor zichzelf opkomen en voelt zich vrijer in het contact maken met andere kinderen. En wie weet vindt jouw kind volgend jaar de eerste schooldag niet meer zo spannend