Afbeelding

B&B tour

Toerisme

Sint-Oedenrode - Bij de introductie van onze Bed & Breakfast tour maakten we even de vergelijking met de campingtour, waarmee DMRK tot en met vorig jaar de zomerkolommen vulde. Een van de verschillen was, dat het contact vooraf gepland wordt en dan kan het gebeuren, dat het een keer niet uitkomt, en dat was dit keer het geval. Van de zes Bed & Breakfasts in Rooi werd de vijfde daardoor meteen de afsluiter van dit seizoen, want de gasten waren graag bereid om het redactieteam te woord te staan. We kwamen uit bij Gerrie en Jan van Berkel, die een jaar of vijf geleden in Nijnsel zijn gestart. Welkom bij: 't Tussehuiske

Voordat we aanbellen bij de gezellige boerderij, zien we voor een andere deur een paar meter verderop al iemand buiten zitten. Ze stelt zich voor als Sita Monshouwer (70). Even later komt Kees (75), haar man, ook buiten. Hun humeur is als het weer: stralend. Het vriendelijke en gastvrije stel woont in Wieringerwerf, maar voelt zich duidelijk thuis bij 't Tussehuiske. "We komen hier ieder jaar, al voor de vierde keer" zegt Kees. Waarom juist hier? "Sinds we kleinkinderen hebben". "Gevlucht?" plaagt de redacteur. Kees lacht. "Ja. Gevlucht náár onze kleinkinderen" antwoordt hij ad rem. "Onze zoon woont met zijn gezin in Eindhoven. Hij studeerde aan de TU, heeft in Eindhoven zijn vrouw leren kennen en is daar blijven wonen. Vanuit Wieringerwerf is het twee uur rijden, vanuit hier zijn we er zó. Het is altijd een feest als we onze kleinkinderen, vijf en drie, weer zien, en zij ons. 'Opaaaaa en omaaaahhhh roepen ze dan, rennen op ons af en zijn door het dolle heen!" vertelt Sita.

"Vier jaar geleden hebben we 't Tussehuiske ontdekt op internet" legt het stel uit. "Het is hier rustig, en prachtig groen. Het klikte ook meteen heel goed met Gerrie en Jan, ze zijn heel gastvrij en staan ook meteen klaar om bijvoorbeeld de bedden te verschonen, terwijl dat voor ons nog helemaal niet hoeft" aldus Sita. "Mijn vrouw heeft moeite met trappen lopen en het is hier gelijkvloers" vult Kees aan. "Ze heeft ook een rolstoel." "Als we erop uit gaan moet mijn man me ook steeds helpen met de rolstoel, maar dat vindt hij niet erg, hij heeft er ook steun aan" legt Sita uit.

De accommodatie
Gezelligheid kent geen tijd. Voordat we het in de gaten is er geen tijd meer voor een praatje met de eigenaars. Op http://www.tussehuiske.nl/ zien we echter dat 't Tussehuiske de accommodatie 'niet rolstoelvriendelijk' noemt, vanwege een hoogteverschil tussen zit-en slaapkamer. Een telefoontje brengt duidelijkheid. "Mevrouw gebruikt de rolstoel buiten. Binnenshuis kan ze zich redelijk verplaatsen" legt Gerrie uit. "We hebben hier ook beugels in huis voor extra steun. Alleen voor mensen die volledig rolstoelgebonden zijn, is het hoogteverschil een probleem."

De website maakt duidelijk dat het verder wel snor zit in 't Tussehuiske. In de zomer is het er heerlijk koel dank zij het rieten dak. Blijkens het gastenboek komen bezoekers woorden tekort om hun enthousiasme kwijt te kunnen. Aan alles is gedacht, en Bed & Breakfast Nederland classificeerde het dan ook met 4 tulpen.

Het werd een mooie afsluiter voor dit B&B vakantietourseizoen. Enneeehhh ….heeft iemand een idee voor een vakantietour volgend seizoen?