Afbeelding

"Laat ik dan degene zijn die de stap zet"

Algemeen

Sint-Oedenrode – Kaalheid, zeer dun haar of haarverlies komt niet alleen bij mannen voor. Ook veel vrouwen kampen met deze problemen. Er heerst echter een groot taboe over dit onderwerp. Daar moet verandering in komen vindt Marion Verkampen. Onlangs liet ze een haartransplantatie ondergaan en daar komt ze openlijk voor uit.

Om haar behandeling te ondergaan vloog ze zes maanden geleden naar Turkije, naar Hairworld Istanbul. Het was heel spannend voor de eigenaresse van You! Fashion for Women, maar ze had het er voor over. "Ik had heel erg dun haar en daar wilde ik wat aan doen. Het is goed gegaan. Het was een stap, maar ik zou het zo weer laten doen", vertelt Marion. Veel mensen in het dorp waren op de hoogte van de plannen van Marion. Omdat ze een winkel heeft, is ze een publiek figuur. Om duidelijkheid te scheppen is ze heel open geweest naar klanten en collega-winkeliers. Dat leverde veel steunbetuigingen en andere positieve reacties op.
Marion heeft zelf aangegeven bij Hairworld Istanbul dat ze geïnterviewd en gefotografeerd wilde worden. "Omdat ik het zo belangrijk vindt dat vrouwen een referentiekader hebben. Op Youtube zie je alleen mannen die praten over dit probleem. Laat ik dan degene zijn die deze stap zet. Ik wil gewoon laten zien dat het kan en dat ik super tevreden ben over de ingreep", zegt Marion tot slot. Zo toont ze zich een ware ambassadrice voor vrouwen met haarproblemen. Inmiddels krijgt haar nieuwe haardos steeds meer vorm en dat straalt de Rooise met trots uit.