Bert (l) en Henk
Bert (l) en Henk

Waterveld zorgt in alle opzichten voor verbetering

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met knikkende knieën kwamen de laatste jaren de tegenstanders van MHC naar Sint-Oedenrode. Natuurlijk omdat Rooi nooit een makkelijke tegenstander is, maar ook omdat het zanderige en keiharde kunstgrasveld niet prettig te bespelen was. Daar komt verandering in. Over enkele weken ligt er een gloednieuw waterveld. Het thuisvoordeel zou volgens sommigen verdwijnen? Nou, nee hoor! Het niveau gaat alleen maar stijgen en bovendien wordt hockey nog leuker…

Bert van 't Hof en Henk van der Meijden zijn volop betrokken bij de realisatie van het kunstgras. Ze zijn trots dat ze nu eindelijk het voorbeeld van omliggende hockeyverenigingen kunnen volgen. Bert is lid van het bestuur van MHC met als portefeuille 'accommodatie'. Hij is verantwoordelijk voor de goede staat van gebouwen, velden en terrein. Henk is lid van een door het bestuur ingestelde commissie van vrijwilligers die specifiek bezig is geweest om een nieuw kunstgrasveld te realiseren. Zowel de technische/bouwkundige aspecten als de financiële onderbouwing van het nieuwe kunstgrasveld zijn door de handen van deze mensen gegaan.
Henk: "Het nieuwe kunstgrasveld is een zogenaamd waterveld. Willen we als MHC meegaan in de huidige ontwikkelingen in de hockeysport dan is het hebben van een waterveld een dwingende voorwaarde, omdat veel hockeyverenigingen - ook met name in onze omgeving - reeds beschikken over een waterveld. De hockeytechniek op een waterveld is anders dan op ons voorheen liggende zand ingestrooide veld. We zorgen met dit nieuwe kunstgrasveld ervoor dat MHC toekomstbestendig is. Niet alleen qua voorziening, maar ook wat kwaliteit van onze spelers betreft. We moeten ook op dat gebied onze concurrentie bijblijven." Dat laatste geldt in het bijzonder, omdat MHC - gezien de grootte van de vereniging - zowel bij de heren als bij de dames op een buitengewoon hoog niveau speelt (allebei 1e klasse van de KNHB). Voor de vereniging is handhaven een doelstelling. "Ook niet onbelangrijk is dat het oude kunstgrasveld een grotere kans op blessures gaf. Een nieuw waterveld met meer demping betekent naar verwachting dat het aantal blessures zal afnemen. Hockey heeft in Rooi een zekere toekomst waarvan de huidige en toekomstige jeugd profijt van zal hebben. Hockey wordt nog leuker", voegt Henk toe.
"Belangrijks om te weten is dat MHC zelf de aanschaf en onderhoud doet van de velden en gebouwen. We huren niet", legt Bert uit. "Dit wordt door contributies mogelijk gemaakt. De aanleg van een nieuw kunstgrasveld (zeker als het een waterveld is) kan door contributies alleen niet worden bekostigd. MHC heeft allereerst de contributies verhoogd met instemming van de algemene ledenvergadering. Daarnaast zorgden sponsoren en dorpsgenoten die MHC een warm hart toedragen voor extra financiële middelen. Gelukkig besloot ook de gemeenteraad en het College van B&W om financiële ondersteuning te bieden. Samen hebben we er de schouders onder gezet."

Het nieuwe waterveld wordt geopend in het feestelijke weekend van 3 en 4 september. Het belooft een sportief weekend te worden met muziek, versnaperingen en mooie oefenwedstrijden voor zowel de jeugdleden als de senioren. De officiële opening is op zondagmiddag. Iedereen is welkom!