Afbeelding

Geen boodschappen, maar uitjes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een aantal maanden geleden zijn Welzijn De Meierij en Brabantzorg Odendael gestart met de Boodschappenbus. Een dienst waarbij u thuis opgehaald wordt om samen met anderen boodschappen te doen en een kopje koffie te drinken. Al snel werd er opgemerkt dat er ook behoefte is om samen andere uitstapjes te ondernemen. Om hierop in te spelen is het programma uitgebreid en ook de naam van de bus veranderd. De Boodschappenbus zal voortaan de Eropuit-bus Sint-Oedenrode heten.

Naast de boodschappendienst zullen er ook andere uitstapjes op het programma staan. Deze zullen per twee maanden opgesteld en verspreid worden. Voor de maanden juli en augustus is het programma al rond en dat willen we graag met u delen!

Dinsdag 26 juli naar de Intratuin in Veghel, waar u heerlijk rond kunt lopen en kijken naar alle prachtige bloemen en planten. Daarnaast drinken we samen een kopje koffie of thee. Kosten: € 2,50 per persoon exclusief consumptie en persoonlijke uitgaven. U wordt rond 13.30 uur thuis opgehaald en rond 16.00 uur bent u weer thuis. Dinsdag 9 augustus naar De Schaapskooi in Schijndel. Dit uitje is samen met de Eropuit-bus Schijndel en we zullen elkaar daar treffen. Bij dit mooie stukje Schijndel kunt u rondkijken in de vele gebouwen op het terrein, lekker op het terras een kopje koffie nuttigen, met elkaar lunchen en de schapen bezoeken. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die u meer kunnen vertellen over de Schaapskooi en de dieren. Kosten: € 2,00 per persoon exclusief consumptie en persoonlijke uitgaven. U wordt rond 10.00 uur thuis opgehaald en rond 14.30 uur bent u weer thuis. Maandag 15 augustus naar de Buurtsuper in Boskant om daar, geholpen door vrijwilligers, samen boodschappen te doen. Daarnaast is er ruimte om gezamenlijk een kopje koffie te drinken. Kosten: € 2,00 per persoon exclusief persoonlijke uitgaven. U wordt rond 10.00 uur thuis opgehaald en rond 12.00 uur bent u weer thuis. Dinsdag 23 augustus staat Rondje Rooi op het programma. Onze buschauffeur heeft een leuke, toeristische route samengesteld om met elkaar de mooie omgeving van Sint-Oedenrode te verkennen. Daarnaast gaan we op bezoek bij bedrijf van Hoof Zacht Fruit & Asperges om een kijkje te nemen en te proeven van al het lekkers wat zij daar zelf verbouwen en maken. Ook drinken we daar samen een kopje koffie met wat lekkers. Kosten: € 2,50 per persoon inclusief consumptie. U wordt rond 10.00 uur thuis opgehaald en rond 12.30 uur bent u weer thuis. Aanmelden kan tot 5 dagen voor het uitstapje via de administratie van Welzijn De Meierij, 073-5441400.