Afbeelding

Prijzen voor Rooise amazones

Sport

Sint-Oedenrode - Wies Willekens vertrok vorige week maandag naar de dressuurwedstrijd in Liempde. Samen met haar paard Dzsudzsa kwam zij uit in de klasse M1. Wies en Dzsudzsa werden tweemaal tweede met 211,5 en 195,5 punten. Jasmijn van den Brand en haar pony Nevil namen afgelopen week deel aan twee verschillende wedstrijden.

Woensdag vertrok deze combinatie naar Uden waar zij twee hele mooie proeven wisten te rijden waarvan er in werd gewonnen. Zondag vertrokken Jasmijn en Nevil naar Nistelrode. Ook hier werden twee mooie proeven gereden welke goed waren voor een tweede en een derde prijs. In totaal behaalden zij in 4 proeven 8 winstpunten in de klasse DE/B. Ook Myrthe van Happen en haar pony Starlight waren in Nistelrode. Zij wisten een tweede en vierde prijs te winnen met 193, respectievelijk 183 punten.

Laura Petersen nam afgelopen weekend deel aan de laatste selectiewedstrijd regio Brabant klasse ZZ-licht in De Mortel. Samen met haar paard Divident werd een mooie vierde plek behaald. Laura en Divident weten het gehele seizoen al goed te presteren. Deze prestaties brengen hen dan ook op een derde eindplek over alle selecties. Voor de springruiters was er een wedstrijd georganiseerd in Asten. In de klasse B wist Pleun van der Vleuten met haar Gerdina tweemaal foutloos rond te sturen. Dit leverde een zesde plek op. Julia Geers bracht Fleur Donja uit in de klasse L. Zij reden twee snelle en foutloze rondes wat goed was voor een derde plek. In de klasse M kwam Julia Geers uit met haar paard Darwin. Na twee foutloze rondes werd een vijfde prijs behaald.