Afbeelding

Meerdere kampioenen van Rooise bodem

Sport

Sint-Oedenrode - Het was een zeer succesvol weekend voor de Rooise Ruiters en ponyruiters. Afgelopen zaterdag was er de afsluitende selectiewedstrijd voor het kringkampioenschap Eindhoven De Kempen voor de ponyruiters, te Leende. Eveline van der Looij en haar Esprit doen dit jaar mee in de klasse DE M. De afgelopen wedstrijden waren goed gegaan. Desondanks waren er nog vier kanshebbers. De eerste omloop werd door Eveline en Esprit foutloos afgelegd terwijl de drie directe concurrenten met strafpunten de piste moesten verlaten. Hiermee stond voor de barrage al vast dat Eveline kringkampioen was. In de barrage viel helaas een balk maar dankzij de snelste tijd werd overall een tweede plaats behaald. Eveline en Esprit gaan tijdens de Brabantse kampioenschappen in Nijnsel proberen dit succes voort te zetten.

Op zondag was het in Leende de beurt aan de paarden. Ook voor hun was dit de laatste selectiewedstrijd en werd er gestreden om het kringkampioenschap. In de klasse B wist Marloes Merks haar paard Dora Bella al het gehele seizoen succesvol door het parcours te sturen. In Leende wisten zij wederom twee mooie foutloze rondes te rijden welke uiteindelijk goed waren voor een derde plek. Marloes en Dora Bella mochten vervolgens in de ring blijven voor hun huldiging als kringkampioen. Ook Anne Jansen liet de balken twee rondes in de lepels liggen in de klasse B. Haar paard Hirkowitz werd keurig rondgestuurd maar kwam iets te laat door de finish wat een tijdfoutje opleverde in de barrage. Anne en Hirkowitz werden uiteindelijk tiende. In de klasse L waren de Rooise amazones ook goed vertegenwoordigd. Isabel Geers en Alexander wisten alle selectiewedstrijden vooraan mee te rijden en deden dat ook in Leende. Na twee foutloze en snelle rondes werd een derde prijs behaald. Ook Isabel en Alexander mochten in de ring blijven voor hun huldiging als kringkampioen. Dianne Merks en Eva bleven ook beide rondes foutloos en werden net achter Isabel en Alexander derde. Julia Geers en Fleur Donja werden na twee foutloze rondes zevende. Anne Jansen kwam wederom de ring binnen rijden in de klasse M, dit maal met het paard Madiba. Na twee foutloze rondes werd een vijfde prijs behaald. Marion Merks en Dolf lieten helaas een balkje vallen maar werden nog mooi negende en werden opgevolgd door Dianne Merks en Eva.

Ook voor twee Rooise dressuuramazones was het een zeer succesvol weekend. Michelle Bakx en Golden Tulip vertrokken naar Uden om daar te rijden op de trakehnerdag, die een keer per jaar wordt gehouden. De dag begon met een materialprüfung, waarbij ze gejureerd werden door onder andere de voorzitter van Reinland (het trakehner stamboek van Duitsland). Golden Tulip en Michelle wisten dit overtuigend te winnen met gemiddeld een 8 voor de gangen en bouw. Vervolgens werd deel genomen aan de sportmiddag. Beide L1 proeven werden dik gewonnen. Daar bovenop hadden Michelle en Golden Tulip de hoogste score van de dag wat betekent dat ze clubkampioen 2016 zijn geworden. Ook Laura Petersen en Divident waren afgelopen weekend onverslaanbaar. Laura en Divident namen deel aan de wedstrijd in Odiliapeel in de klasse ZZ-licht. Beide proeven werden ruimschoots gewonnen met maar liefst 70.43% en 69.14%.