Twan Sanders
Twan Sanders

"Je moet wel een band van naam op het podium hebben"

Algemeen

Olland - De voorbereidingen voor de negende Ollend Dreijt Dur zijn alweer in volle gang. Het programma staat vast en de ruim honderd vrijwilligers kunnen niet wachten op het weekend na Pinksteren. Want sinds een aantal jaren is dat het vaste weekend voor Ollend Dreijt Dur.

Twan Sanders is de voorzitter van de stichting die het jaarlijkse feestweekend organiseert. Hij legt in het kort uit wat 'Ollend Dreijt Dur' is. "Eigenlijk is het drie dagen feest voor jong en oud. Vrijdag- en zaterdagavond is het een muziekfeest voor zowel de jeugd als ouderen. Zondag hebben we een familieprogramma, dat doorloopt tot halverwege de avond. 'Ollend Dreijt Dur' is zeker niet alleen voor de Ollanders, ook mensen uit Rooi, Boskant, Nijnsel, Schijndel en Liempde zijn van harte welkom".

Als ik vraag hoe Ollend Dreijt Dur is ontstaan, antwoordt Twan: "vroeger hadden we het Ollands Dorpsfeest, maar hield na zo'n vijfentwintig jaar op te bestaan. Maar er liepen hier in het dorp verschillende mensen met ideeën rond om weer iets soortgelijks op te zetten. Na een flinke voorbereidingstijd lukte het om in 2008 de eerste versie van 'Ollend Dreijt Dur' te houden. Het was echt pionieren in die tijd. We zijn met niks begonnen, we wisten niets, we hadden niets en we moesten alles uitzoeken en ontdekken. Gelukkig werd die eerste editie een succes en door iedereen goed ontvangen. Dat was voor ons een hele opluchting".

Dat er nogal wat komt kijken bij het organiseren van zo'n driedaags evenement zal niemand verbazen. Maar als Twan begint te vertellen dat de stichting in oktober alweer bezig is met Ollend Dreijt Dur van het volgende jaar. Dat het programma in januari eigenlijk al zo goed als klaar is en dat stichting inmiddels over een doorlopende vergunning beschikt, dan krijg je pas echt een beeld van de inspanningen die de stichting elk jaar opnieuw weer verricht. "Nu het programma klaar is en alle afspraken zijn gemaakt begint de PR-commissie op volle toeren te draaien. Flyers ontwerpen en drukken, contacten leggen met de pers. Uiteindelijk zijn we in de week na Pinksteren druk met het bouwen en inrichten van de tent".

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week