Afbeelding

Nieuwe peutergroep op basisschool Kienehoef

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op dinsdag vijf april is een nieuwe peutergroep gestart op basisschool Kienehoef. Deze peutergroep valt onder kinderopvang De Verbinding. Een peutergroep is een goede start voor het basisonderwijs. Kinderen vanaf 2 jaar en 4 maanden zijn hier van harte welkom om te komen spelen en leren met leeftijdsgenootjes uit hun eigen dorp.

Basisschool Kienehoef en De Verbinding werken samen om daarmee kinderen goed voor te bereiden op de basisschool. Het goed voorbereiden op de basisschool kan drempelverlagend werken voor jonge kinderen. Er is extra aandacht voor de ontwikkeling van elk individueel kind. Bovendien wordt er gewerkt aan een doorlopende leerlijn. Het methodisch en thematisch werken van de peutergroep is afgestemd met de onderbouw van de basisschool. Daarnaast is er voldoende ruimte en tijd om lekker te spelen in het daarvoor ingerichte lokaal.
Op de dag dat de nieuwe peutergroep is gestart zijn de kleuters op bezoek geweest. Tijdens dit bezoek hebben de kleuters een welkomstcadeautje aan de peuters gegeven. Alle peuters kregen een mooie ballon met daaraan een kaartje met een welkomstboodschap.