Afbeelding

Damiaancentrum doet aan burenhulp

Algemeen

Sint-Oedenrode - Onlangs heeft het Damiaancentrum een houtwerkplaats in gebruik genomen. Daar kunnen jongeren van Kentra 24 onder begeleiding van bekwame vrijwilligers zich creatief bezig houden met hout, maar ook andere materialen. Ze leren er goed gebruik van het juiste gereedschap, de eigen ideeën verrijken met die van anderen, en vooral op gestructureerde wijze werken naar een doel. De houtwerkplaats is een volgende stap in de samenwerking tussen Kentra 24 en het Damiaancentrum.

Het Damiaancentrum is er voor mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. De mensen die meedoen met de activiteiten zijn heel divers. Ook voor de jongeren van Kentra24 hebben onze vrijwilligers activiteiten ontwikkeld. Vanaf de vestiging van het Damiaancentrum in de bijgebouwen van kliniek Kentra 24 aan de Schijndelseweg is er gestreefd naar samenwerking. De vrijwilligers van het Damiaancentrum wilden zich ook inzetten voor de jongere verslaafden, die nu het grote gebouw bevolken. Aanvankelijk gebeurde dat incidenteel, bijvoorbeeld door het verlenen van hand- en spandiensten bij kerstmarkten of grotere activiteiten.
Totdat de fietsenwerkplaats werd geopend. Enthousiaste vrijwilligers van het Damiaancentrum begeleiden en leren jongeren van Kentra 24 de fijne kneepjes van het fietsonderhoud en zelfs het fietsenmaken. Sponsors en subsidies maakten een goede, bijna professionele inrichting mogelijk. Ook in het naaiatelier kunnen de jongelui terecht, om zich te bekwamen in allerlei takken van kleding maken. En dan is nog de ontmoetingstuin, waar altijd wel zinnig werk te doen is. En daar is dan onlangs de houtwerkplaats bij gekomen.
Bij alle samenwerking geldt dat het contact met en het krijgen van vertrouwen in anderen de basis is. Naast een prettige vrijetijdsbesteding en een nuttige leerervaring hoopt het Damiaancentrum een kleine bijdrage te leveren aan het verwerven van een volwaardige plaats in de maatschappij door de Kentra-jongeren. Meer weten over het Damiaancentrum en zijn andere activiteiten? Loop op dinsdagochtend gerust even binnen voor een rondleiding. Of neem per e-mail of telefoon contact op.