Archief
Archief

De sociale kaart van KBO Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - KBO Kring Sint-Oedenrode heeft zeven door KBO-Brabant, namens alle Ouderbonden, opgeleide VOA's (Vrijwillige Ouderen Adviseurs), twee cliëntondersteuners, zes belastinginvullers en daarnaast nog enkele thuisadministrateurs. Deze zijn allemaal opgeleid dor KBO-Brabant namens alle Ouderenbonden in Brabant (VBOB) met subsidie van de provincie, met als voorwaarde dat ze ook niet-leden moeten helpen.

Wanneer schakelt u een VOA in?
-Als u hulp nodig hebt bij het invullen van een formulier. -Als u wat informatie wil over: OV-kaart, Maaltijdvoorziening, Huisvesting, CAK, Bijzondere Bijstand, Mentorschap, Bewindervoering, PGB, Zorgverzekering, enz. Aanmelden via Centraal telefoonnummer 0413-478435 (Mieke Heesakkers) Zij zoekt samen met u door welke VOA u geholpen gaat worden.

Wanneer schakelt u een Clientondersteuner in?
Wanneer u overweegt een aanvraag bij de gemeente te doen voor een Wmo-voorziening (thuiszorg, dagbesteding, vervoersregeling, scootmobiel, woningaanpassing) Voordat het eerste gesprek met de gemeente hierover plaats heeft kunt contact zoeken met de cliëntondersteuner zodat hij/zij u vanaf het begin kan ondersteunen. In een later stadium is het vaak te laat om die terug te draaien. Ook bij de gesprekken met de zorgaanbieder is het zeer belangrijk u te laten ondersteunen door een cliëntondersteuner. Piet Verrijt 0413-476220 en Annemarie Rovers 0413-475538

Wanneer schakelt u een belastinginvuller in?
Voor uw belastingaangifte of aanvraag of wijziging zorgtoeslag en huurtoeslag. Centraal nummer: 0413-473678 Henk Geerts.

Wanneer schakelt u een thuisadministrateur in?
Als u uw formulieren, rekeningen, polissen, bankafschriften, enz. niet zelf geordend krijgt. Aanmelden centrale nummer: 0413-478435 (Mieke Heesakkers)

Sociaal Spreekuur
Samen met Welzijn De Meierij en nog een aantal andere organisaties verzorgt KBO-Sint-Oedenrode het Sociaal Spreekuur. Waar iedereen kan komen om formulieren in te vullen of met vragen of problemen op sociaal gebied. Elke woensdagmiddag op Odendael. Men kan zich daarvoor opgeven via 073-5441400.

Laatste nieuws PGB
Mensen die een PGB hebben voor pleegzorg, dat betaald wordt door hun zorgverzekeraar, hoeven geen korting van hun zorgverzekeraar te accepteren op hun PGB bij de overgang van AWBZ naar Zvw. Dit is naar aanleiding van twee gevallen, die dat aangekaart hebben bij de geschillencommissie van de zorgverzekeraars en met een bindende uitspraak gewonnen hebben. Heeft uw zorgverzekeraar u ook gekort op uw PGB?. Neem dan contact op met een van de cliëntondersteuners of kom naar het Sociaal Spreekuur.

Namens het bestuur van de Kring KBO is voor al deze zaken verantwoordelijk: Henk Geerts.