De enthousiaste club senioren
De enthousiaste club senioren

Kerkhof blijft in leven dankzij hechte club senioren

Algemeen

Sint-Oedenrode - Alleen al voor de gezelligheid zou je je aan willen sluiten bij de onderhoudsploeg van het Martinuskerkhof in Sint-Oedenrode. Iedere woensdagmiddag om 14.00u drinkt de club gezamenlijk een bakje koffie in een zijkamertje van de kerk. Dan wordt alles besproken, lief en leed gedeeld en grappen gemaakt. Gewerkt wordt er natuurlijk ook, want het kerkhof ligt er niet voor niets altijd haarfijn bij.

Met haar drieduizend graven en een oppervlakte van 2,5 hectare is het Martinuskerkhof één van de grootste in de regio. Het is een bijzonder kerkhof, zelfs een trekpleister. De Calvarieberg lokt bezoekers en natuurlijk de Odakapel, maar vooral het graf van Mgr. Bekkers wordt vaak bezocht. "Door mensen uit heel de regio", vertelt Theo Jansen. Hij zorgt er voor dat alles in banen wordt geleid en zie de enthousiaste vrijwillige senioren maar eens in gareel te houden! Terwijl de klok doortikt is George Zoontjes bezig met moppen tappen. Hij krijgt het gezelschap aan het lachen. Nog één slok koffie en ze gaan weer aan de slag. Genoeg gekletst zou je zeggen, maar buiten gaat het gewoon door. Ze zijn iets langer dan normaal blijven zitten, maar goed, de krant kwam langs en alles is vrijblijvend.

De heren én dames moeten aan de bak. "Het heeft al weken geregend. Daarom hebben we niet meer kunnen 'schoefelen', dat kun je wel zien", wijst Jan Gottenbos naar de bermen. Gottenbos is ook de rest van de week op het kerkhof te vinden. Dat moet wel, want met slechts een middagje werk is het niet bij te houden. Ondertussen wordt hij ingehaald door Henk Janssen. Hij is op weg naar de Odakapel, die hij 'in leven' moet houden. Henk had die middag erg zin in appelflappen. Helaas had niemand die bij (ook de krant niet). Dan maar verder met zijn hobby… Al grappend letten Huberdien, Maria en Hannie er ondertussen op dat het pas schoon geharkte hoofdpad niet betreden wordt. "Dat zou natuurlijk zonde zijn. Het ligt er zo mooi bij', lacht Maria.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant