Een actiemoment uit de wedstrijd.
Een actiemoment uit de wedstrijd.

Knap gelijkspel, maar geen promotie voor Attaque 2

Sport

Sint-Oedenrode - Het is Attaque 2 net niet gelukt om promotie naar de derde klasse te behalen. Op vrijdagavond speelde het in Oss gelijk tegen ‘buurman’ Schijndel 1, maar kwam het op gamesaldo te kort.

De Rooise ploeg was duidelijk de underdog. Schijndel 1 is een team dat al enkele jaren een vaste waarde in de derde klasse is en meestal directe handhaving weet de bewerkstelligen. Maar kansloos zou het Rooise team waarschijnlijk niet zijn. Dat bleek ook al snel het geval te zijn: Stefan Kerk opende met een solide 3-0 overwinning op veteraan Frank van Breugel. Robert Wielink kwam daarna in actie tegen de Schijndelse kopman Maarten Koolen en speelde een sterke pot, maar werd daarvoor niet beloond (3-0 nederlaag). Bram Marinus zette de toon voor de rest van de avond met een nipte, maar vooral ook knappe overwinning op Richard van de Meulenhof.

Stefan en Bram speelden het dubbel, wellicht dé partij die het verschil zou gaan maken. Ze leken van een 2-0 achterstand terug te komen, maar zagen een aantal gamepoints verloren gaan (3-1). Vervolgens kwam Schijndel voor het eerst op voorsprong: Maarten won relatief eenvoudig van Stefan. Toch kwam Attaque weer langszij, dankzij een ruime overwinning van Bram. Toen Robert vervolgens Richard wist te verrassen, kwam promotie ineens dichtbij, al werd het wel weer 4-4.

Het was aan Stefan om punt vijf binnen te halen, maar hij leek bevangen door de spanning en kwam nooit in de wedstrijd. De laatste partij werd er een om des keizers baard, een gelijkspel was nog mogelijk, maar het gamesaldo was inmiddels te ongunstig om te promoveren.
Toch weerhield dat Robert er niet van om een knappe comeback tegen Frank in te zetten. Zo eindigde de play-offwedstrijd in 5-5, maar zegevierde Schijndel.