Afbeelding

Attaque nestelt zich opnieuw in subtop na ruime overwinning

Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque heeft goede zaken gedaan in speelronde 7. Dankzij een ruime overwinning, staat het team weer comfortabel in de subtop.

Er werd voorafgaand aan de wedstrijd al gehoopt op een goed resultaat. Hekkensluiter PJS 1 kwam op bezoek, en had door personele problemen slechts twee spelers op de been gekregen. Hierdoor begon de Rooise ploeg al met een 3-0 voorsprong. Deze werd gedurende de avond steeds wat verder uitgebouwd. Nick van Galen kende nog een wat stroeve start, maar liet zich niet verder verrassen. Job van Galen had het wat moeilijker en moest zijn partijen laten aan de Vughtse tegenstanders.

Dirk Kastelijn bleek in vorm te zijn. Allereerst wist hij het dubbel, samen met Nick in drie games te winnen. Ook zijn enkelpartijen gingen behoorlijk eenvoudig zijn kant op. Het was Nick om ook foutloos te blijven vrijdagavond. Een game ging het lastig, de andere drie gingen met duidelijke cijfers zijn kant op. Zo wist Attaque de ontmoeting met 8-2 te winnen. Dankzij deze overwinning heeft de Rooise ploeg de derde plek overgenomen.

Attaque 2 wint opnieuw ruim van ROTAC ’82 2
Voor Attaque 2 was het doel om vrijdagavond flink wat punten te pakken. De eerste ontmoeting met de Rossumse tegenstander eindigde in een 10-0 overwinning voor de Rooienaren. Ook in Sporthal de Kienehoef leek die uitslag geëvenaard te worden.

Robert Wielink opende met een 3-1 overwinning. Stefan Kerk en Bram Marinus hadden maar drie games nodig om de tegenstander over de knie te leggen. De snelle Rooise overwinningen stapelden zich op. Het dubbel Bram/Robert en ook Stefan waren snel klaar met de opponent. De twee partijen die volgden gingen wat moeizamer. Was dit de opmaat naar puntverlies? Daar leek het niet op. Stefan won opnieuw zonder groots te spelen met 3-0 en ook Bram won zijn derde partij. Robert kon zorgen voor opnieuw een 10-0 overwinning, maar kwam een vroege achterstand niet meer te boven.

Zo was de einduitslag alsnog een duidelijke 9-1 overwinning, waardoor de ploeg naar de tweede plek is gestegen. Een kans op promotie naar de derde klasse is dus nog altijd aanwezig.

Attaque 3 wint ruim van duo uit Oss
Attaque 3 had een ruime overwinning nodig om de koppositie in handen te blijven houden. Ze kregen daarbij wat hulp van de tegenstander OTTC 6, die een man tekort kwam, waardoor de avond begon met een 3-0 voorsprong. Toch waren er nog zeven punten te verdienen door beide ploegen. Jori van Falier en Dirk Schoo zorgden er voor dat de eerste twee enkelpartijen gewonnen werden. Vervolgens speelde Jori en Lars het dubbelspel. Dit werd een spannende vijfgamer, Attaque kwam 2-0 voor, maar OTTC knokte zich terug. Toch was het Rooise duo in die laatste game te sterk.

Dirk pakte vervolgens eenvoudig ook het zevende Rooise punt. Lars kon daar geen vervolg aan geven. Hij speelde zeker niet verkeerd, maar wist beide partijen net niet te winnen. Jori wist dat wel te doen. Zo eindigde de ontmoeting in een 8-2 overwinning voor Attaque, dat hiermee zijn voorsprong van drie punten op de nummer twee handhaaft. Zo is promotie weer een klein stapje dichterbij gekomen.