Afbeelding

Gezocht: Bedrijven die een voorbeeld kúnnen en willen zijn

Algemeen

Heeft u, kent u óf werkt u bij een bedrijf dat niet alleen investeert in het product en het proces, maar óók in mensen? Die luistert naar medewerkers in een open en respectvolle bedrijfscultuur. Naar zo'n bedrijf is de FNV op zoek.

FNV is op zoek naar een nieuwe generatie metaalbedrijven. Toekomstbestendige bedrijven die sociale innovatie zien als 'driver' van technologische innovatie. De Provincie Noord-Brabant heeft gemeenten, onderwijs en sociale partners gevraagd om innovatieve arbeidsmarktprojecten op te pakken. FNV zoekt daarom positieve voorbeelden van werkgevers en werknemers die samen innoveren en een netwerk willen vormen.  Een netwerk van bedrijven die op álle gebied koplopers zijn in een regio waar een prettig werkklimaat heerst. Om Brabant te maken tot een economische sterke en sociale regio. 

Gedrag, ontwikkeling en invloed
Samen met werkgevers en kennisorganisaties heeft FNV hiervoor een richtlijn ontwikkelt: de Code Duurzaam Marktgedrag Metaal. Deze Code gaat uit van drie kernbegrippen: gedrag, ontwikkeling en invloed. Aandacht hiervoor leidt tot een lerende bedrijfscultuur die goed past bij de veranderende markteisen van deze tijd. Bedrijven die zich in deze code herkennen of dit ambiëren vragen we de Code te ondertekenen.

What's in it for me?
In de praktijk ontstaat er een bedrijfscultuur waar mensen graag, en met plezier werken. Het bedrijf wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever in de regio. Naast de positieve reputatie waarmee het bedrijf zich onderscheidt in de markt, biedt de Code het bedrijf ook een lokaal en regionaal podium waar FNV en Provincie Noord-Brabant aan kunnen bijdragen. 

Voor meer informatie zie hier: www.codeduurzaammarktgedragmetaal.nl

Afbeelding