MHC jongens D1
MHC jongens D1

MHC Jongens D1 sluiten seizoen met unieke triple

Sport

Vorige week mochten wij u via deze krant al op de hoogte brengen van het feit dat de jongens D1 van MHC Sint Oedenrode kampioen zijn geworden. Na de klinkende overwinning in Best kwam er vanuit de KNHB een eervolle uitnodiging op de deurmat. Deze D1 jongens werden uitgenodigd om samen met de andere kampioenen uit het district Zuid te gaan strijden om de eervolle titel districts Kampioen Zuid. Dat was uiteraard niet tegen dovemans oren gezegd en vol motivatie togen spelers, begeleiders en supporters naar Prinsenbeek. Op deze door zon overgoten dag konden onze Rooise jongens laten zien waar zij stonden ten opzichte van de andere kampioenen.

Zoals een echt kampioenenbal betaamd waren de verschillen bijzonder klein. Daar waar de ploeg van coaches Joost Meeuwissen en Jack van Lieshout gewend waren om met hun D1 doelpuntenmachine met monsterscores het veld te verlaten, waren het nu standen als 0-0 en 1-0. De spanning nam dus zeker toe gedurende de dag en er kwam veel rekenwerk aan te pas om bij te houden waar de jonge Rooise ploeg zou eindigen. Op het laatst van de dag waren er twee ploegen die de titel binnen konden slepen. Warande uit Oosterhout en natuurlijk onze eigen MHC JD1. Zij speelden afzonderlijk tegen verschillende tegenstanders en allebei wonnen de teams hun laatste wedstrijd. Het doelsaldo zou dus moeten bepalen wie de echte kampioen van het zuiden zou gaan worden. Hier kwam de waarde van de hechte verdediging van MHC en de foutloos keepende Hidde van Wijk het team goed van pas. Want behalve een gescoord doelpunt meer, was er geen enkel tegendoelpunt gevallen. De intensieve trainingsarbeid van Maarten van Bakel en Susan van Schaayk samen met Sebastian Schrederhof en Tim Voorn heeft zich dit seizoen meer dan positief vertaald in maar liefst drie klinkende titels: Kampioen in de zaal, Kampioen in het veld en Kampioen KNHB district Zuid. Een prestatie die alleen maar mogelijk is met een hecht team dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Het was een meer dan geweldig seizoen voor MHC Jongens D1 dat op deze mooie zaterdag de 13e op fantastische wijze is afgesloten met een klinkende titel.

v.l.n.r.: Noah Claessen, Yvar Meeuwissen, Jip Seegers, Cas van Schaayk, Maxim van Lieshout, Julian de Brouwer (aanvoerder), Lex Bekkers, Wouter van Erp, Bram van den Eshof, Nick Ploegmakers, Tijn van den Tillaart, Steven Hulsen, Martijn van der Wildt. Liggend v.l.n.r.: Auke van Wijk, Daan Voets, De Beker en Hidde van Wijk