Jan de Boer
Jan de Boer

Gedreven Drent heeft sportpark als passie

Algemeen

Met iets meer dan 1200 leden is Tennisvereniging de Kienehoef de grootste club van Sint-Oedenrode. Dat maakt het sportpark automatisch tot een paviljoen van aanzienlijke omvang. Jan de Boer is hoofd-parkbeheer. Hij heeft de verantwoording over de staat van de zestien (!) banen, een tennismuur en mini-tennisbaan, het clubhuis en de plantsoenen. Hoe hij dat met succes voor elkaar krijgt? Jan weet niet waar hij moet beginnen….

Bij het binnentreden van het park pronkt Jan direct met de nieuwe poort. Het is wel duidelijk dat hij blij is met de entree en vooral over de totstandkoming ervan. "Dit hebben we samen met de hockeyclub gedaan. Prachtig toch?" glimt Jan.

Het is mooi om te horen dat je je afkomst niet verloochent. (Jan spreekt met Drentse tongval) Hoe lang woon je al in Sint-Oedenrode?
"In 1977 ben ik met mijn vrouw naar Sint-Oedenrode gekomen. De industrie floreerde en dus kozen we ervoor om naar het zuiden te gaan."

Tenniste je in Drenthe?
"Mijn vrouw wel, maar ik niet. Ik speelde voetbal. Wel ben ik hier meteen lid geworden. Het is een ideale manier om te integreren. In het begin kreeg ik les van Marion van der Heijden. Dat is volgens sommigen nog te zien aan mijn slag."

Je werd meteen geaccepteerd?
"De integratie is heel erg goed gegaan. Op de tennisclub, maar zeker ook daarbuiten. We zijn protestant en kozen mede voor Sint-Oedenrode omdat er een openbare school is. Daar zijn onze kinderen echter nooit naar toe gegaan. Ze waren toen 5 en 7. 'Wat doen jullie met de kinderen? Waar laten jullie ze straks naar school gaan?' vroegen de mensen in de buurt. Ze konden met de oudere kinderen aan de hand mee naar school, dus de keuze was snel gemaakt. Daarnaast is de mentaliteit vrijwel hetzelfde. Ook in Drenthe houden de mensen van gezelligheid. Ze hebben er volksfeesten die vergelijkbaar zijn met Carnaval."

Lees woensdag verder in DMRK