Wapen van Eerschot klaar voor kermistoernooi

Roois nieuws Sport
Sint-Oedenrode - In navolging op het succes van vorig jaar zal het Wapen van Eerschot ook dit jaar het decor vormen van het jaarlijkse kermis driebandentoernooi.

Het toernooi, dat voor de 9de keer wordt georganiseerd, geniet in onze regio een ongekende populariteit, niet in het minst door de gehanteerde formule voor het aantal te maken caramboles. Aan de hand van de moyennes, behaald in de reguliere competities wordt voor iedere speler de score bepaald met als uitgangspunt dat iedereen gelijke kansen heeft. Voeg daarbij de welwillende medewerking van het grote aantal sponsoren, de daarbij behorende prijzenpot, en de deelnemers staan te trappelen van ongeduld. Liefst 96 spelers hebben ingeschreven, los nog van een groot aantal reservespelers. Het dient te worden gezegd dat de organisatie moeite noch kosten gespaard heeft om dit aantal te realiseren.

Vanaf maandag a.s. gaan de ballen rollen en loopt het toernooi t/m zat. 25 aug. Op die dag staan de finales gepland. Iedere dag, met uitzondering van woensdag en zondag zijn er wedstrijden. Op werkdagen vanaf 19.00 uur en op zaterdag telkens vanaf 11.00 uur. Er wordt op drie tafels tegelijk gespeeld en hoe meer supporters hoe liever. Het is moeilijk om favorieten te noemen, dit als gevolg van de voornoemde uitgangspunten: hoe hoger het moyenne, hoe groter de handicap. Om een paar topspelers te noemen: Uit Oss komen Riny Zwiers en Jac Janssen (voormalige winnaar). Meer toppers zijn Jos v. Oss uit Rosmalen, Marcel v. Berkel uit Den Dungen, Sjef v.d. Heuvel uit Mariahout, Frank Jonker uit Deurne, Nico v.d. Heuvel uit Milheeze en Peter v.d. Heijden uit Geldrop. Echter ook uit ons eigen dorp hebben we enkele cracks in het toernooi zoals bijv. Pieter Hulsen, Joop v. Hastenberg, Edwin v.d. Boom en Frits Radema en ook uitbater Marijn Schellekens mogen we niet vergeten. Al met al voldoende ingrediënten die het toernooi voor iedereen aantrekkelijk maken. Marcel v. Berkel uit Son, de winnaar van vorig jaar is natuurlijk ook van de partij. Ook hem staat een warm onthaal te wachten. Opnieuw is de organisatie weer in handen van Cor v. Alphen en Pieter Hulsen in samenwerking met het Wapen v. Eerschot.