Ralf en Noortje
Ralf en Noortje

Laten beleven door actief te blijven

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met het ontvangen van de Bib-Gourmand nog vers in het geheugen maakt De Beleving zich al lang en breed op voor de naderende feestdagen. Eerste en Tweede Kerstdag zijn al helemaal vol gereserveerd, maar dat wil niet zeggen dat Ralf en Noortje met het team op de lauweren gaan rusten. Integendeel! Eten voor thuis, iedere maand een upgrade van de menukaart en constant samenwerking zoeken met collega-ondernemers kost tijd. Evenals zo nu en dan een nieuw idee lanceren.

Eten voor thuis? Thuis beleven noemen ze dat bij De Beleving. "'Heb je iets lekkers voor thuis?' vroegen steeds meer gasten. Dat zette ons aan het denken", vertelt eigenaar Ralf Dirven. "We gaan de mensen thuis laten beleven hoe smaakvol ons eten is. Tot en met zondag 20 december kunnen mensen zich hier voor opgeven. Wij koken en de mensen kunnen het eten Eerste of Tweede Kerstdag op komen halen."
Een slimme zet van De Beleving. Het restaurant groeit mee met de tijd. Het kreeg dan ook niet voor niets een Bib-Gourmand. Ralf: "Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Veel vaste gasten hebben de waardering uitgesproken door ons te feliciteren. Ook merken we dat deze titel de markt nog breder maakt. Meer gasten hebben de weg naar De Beleving weten te vinden." Michelin geeft de Michelingids uit voor restaurants met een of meerdere sterren, maar het brengt ook de Bib-Gourmand gids. Daarin staan de beste restaurants met een driegangenmenu van onder de 35 euro. Om beleving te blijven creëren, trekt Ralf zich juist niet terug in de keuken. Hij gaat de straat op, bij ondernemers op de koffie, om samen tot ideeën te komen. "In samenwerken zie ik de kracht van dit dorp. Dat zouden we veel meer moeten doen om mensen naar Sint-Oedenrode te trekken", voegt Ralf nog een ingrediënt toe. Met de ideeën zit het wel snor bij de kok. Hij bedacht namelijk Het Rooise Kwisplankje. Een heerlijke hapjesplank t.w.v. 25 euro voor De Rooise Kwis van aanstaande zaterdag. Deze is tot en met vrijdag te bestellen. Ralf en Noortje laten beleven door actief te blijven, dat is wel duidelijk.