Peter Verkuijlen en Frans Sijbers zorgden dat de avond ordelijk verliep.
Peter Verkuijlen en Frans Sijbers zorgden dat de avond ordelijk verliep.

Titelveiling laat Carnaval leven

Cultuur

Sint-Oedenrode - Zaterdag 12 december 2015. Een zonnetje sluimert door de straten van Papgat en zorgt voor een prima sfeer in ons mooie dorp. Terwijl de commissie Titelveiling druk is met de opbouw van hun evenement bij Proeverij Van Ouds worden de geldautomaten bijgevuld bij de plaatselijke bank. Iets meer dan normaal natuurlijk.

Bij de Beleving zijn Ralf, Noortje en de medewerkers al met bijzondere toewijding gestart met de voorbereiding van het Diner der Adelen. Een prima vooruitzicht voor een mooie avond. De arbeid is niet voor niets geweest. Ridders, Jonkheren, Jonkvrouwen, Baronnen en Baronessen, Hertogen en Hertoginnen vertrokken vanuit hun stadsgewest naar het centrum van Papgat.

Na een lange tocht had eenieder natuurlijk trek in een heerlijke maaltijd en waar kun je dan beter beginnen dan bij de Beleving. Culinaire hoogstandjes geleverd door een supergemotiveerde jonge groep dienaren werden in een perfecte ambiance genuttigd. Tafelen met mes en vork, kledij aangepast op een geweldig feestavond. Sommigen hadden zelfs een nieuwe trui gekocht. Kielen aanwezig in allerlei kleuren, maar natuurlijk ook maatpakken en prachtige jurken zorgden voor een prima geheel. Carnaval ten voeten uit. Diverse pluimages uit diverse Gewesten genoten samen.

De dank van onze Hoogheid was dan ook welgemeend richting het team van de Beleving. Prins Maarten Pap d'n Urste had zijn historische woorden nog niet uitgesproken of de Herauten van de Blaosplekkers zongen en speelden hun favoriete muziek. Een opmaat richting een het vervolg van de avond. Tromgeroffel, klanken van altsaxen en trompettergeschal klonk over de Heuvel waar de mars onder een stevig briesje ingezet werd richting de Proeverij. Eén van de vele toplocaties die ons dorp heeft. Via de Kasteelpoort trok men binnen en werd nog even aan de broek gevoeld of de portemonnee voldoende was gevuld. Marieke had het haardvuur al vroeg doen branden. Een warme ridderzaal aangekleed in de stijl die je van een Titelveiling verwacht. Zwaard en schild werden aan de kant gezet en de veiling kon starten. Ondertussen hadden diverse andere bezoekers ook Proeverij Van Ouds weten te vinden en was het etablissement tot de nok toe gevuld. Het spektakel kon beginnen. Frans Sijbers als veilingmeester tot op het bot gemotiveerd, bijgestaan door Raadsheer Peter Verkuilen. Scherp als altijd namen zij de handopstekingen waar met hun twinkelende oogjes. Biedingen klonken vanuit alle hoeken en de notulerende Jonkvrouwen schreven met een wapperende ganzenveer de bedragen op hun perkament. Natuurlijk was er WIFI, maar dat past niet zo goed in dit verhaal. Wie daar wel in past is onze steun en toeverlaat Henry van der Zanden die ervoor zorgde dat er o.a. prachtige oorkondes werden uitgereikt. "Mister titelveiling " Gertjan Pepers was natuurlijk ook aan het bieden. Klapstuk van de avond was de titel Groothertog van Papgat. De gedrevenheid van ondernemer Michael Toelen zorgde ervoor dat deze titel richting Olland ging. Marianne van Dijk zal als Groothertogin een oogje in het zeil houden. Allemaal biedingen die ervoor zorgen dat we in februari weer samen een geweldige carnaval kunnen organiseren. Financiële middelen die vrijkomen voor besteding aan o.a. optocht, bezoek aan zorgcentrum Odendael en Meerschot, de basisscholen en ga zo maar door. De titelhouders staan natuurlijk allemaal op www.Papgat.com. Het was een prachtige avond met dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding