Afbeelding

In Olland kan Kerst beginnen

Cultuur

Olland - Kerst komt er weer aan en in Olland werd daarom een heuse kerstmarkt gehouden in de Loop'r. In combinatie met de kerstmarkt hield Ancora haar kerstconcert in de grote zaal. De gitaarvereniging was aanwezig en de gehele dag stond in het teken van de aankomende feestdagen.

Om twaalf uur opende De Loop'r haar deuren en al snel kwamen de bezoekers. Bij de stands van de kerstmarkt was het gezellig druk. Van een oorkaarsbehandeling tot tassen en sieraden, alles was er te vinden. Ook de plaatselijke korfbalvereniging Odisco was met jonge leden aanwezig. Zij hadden zelfgemaakte kaarsstolpen in de aanbieding. De catering in de Loop'r was zoals altijd druk bezig met het maken van lekkere hapjes en drankjes. Vanuit de kerstmarkt kon direct worden doorgelopen naar het kerstconcert. Zo konden de bezoekers de twee evenementen prima combineren. Bezoekers kwamen uit de wijde omgeving; uit Boxtel, Liempde en natuurlijk ook uit Sint-Oedenrode.

Voordat het officiële kerstconcert van Ancora kon beginnen, was het eerst de beurt aan de jeugdgroep van de gitaarvereniging. Zij speelden natuurlijk allerlei liederen die met Kerst te maken hadden om de stemming er vast goed in te brengen. Nadat de jeugdgroep inmiddels had gezorgd dat de zaal helemaal volgestroomd was met publiek, was het om 14:00 uur tijd voor het kerstconcert. Onder leiding van Boudewijn Dolstra en Flemming Viguurs, bekend van de band Baby Blue, verzorgde Ancora een prachtig kerstconcert. In het twee keer drie kwartier durende programma was niet alleen gitaar, maar ook zang aanwezig. In Olland kan de kerst beginnen, daar heeft de kerstmarkt en het kerstconcert van Ancora wel voor gezorgd. Vele bezoekers keken dan ook al graag uit naar volgend jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding