Jaarwisseling beheersbaar in regio Brabant-Noord

Roois nieuws 112 berichten
De jaarwisseling is voor de regio Brabant-Noord beheersbaar gebleven. Er is door allerlei samenwerkingspartners, gemeente, brandweer, ambulance, stadstoezicht en straatcoaches veel geïnvesteerd in voorbereiding en uitvoering. De feestelijkheden zijn zonder al te veel problemen verlopen.

Bij brandweer en ambulancedienst zijn geen meldingen van geweld tegen hulpverleners of belemmeringen van hun werkzaamheden gemeld. Bij de politie waren enkele kleine incidenten, zoals belediging en het gooien met vuurwerk naar agenten. Hierbij zijn de verdachten aangehouden.

Het aantal vreugdevuren is binnen de perken gebleven, zowel qua aantal, als qua omvang. Er kwamen zo'n 90 brandmeldingen van brandjes binnen, die onder controle zijn gebracht door de brandweer.
Tijdens de oud en nieuw feestelijkheden zijn er zo'n 85 andere meldingen binnengekomen en een 7-tal aanhoudingen verricht. Dit was onder andere voor openlijk geweld, mishandeling en brandstichting. De niet-gerelateerde oud en nieuw meldingen worden in de normale persberichtgeving meegenomen.