Afbeelding

Scouting Rooi: de Welpen.

Roois nieuws Sport
Het nieuwe scoutingseizoen is enkele weken geleden weer van start gegaan en het belooft nu al een mooi seizoen te worden! Scouting Rooi kent verschillende speltakken die allen hun eigen thema en activiteiten hebben. De komende weken stelt Scouting Rooi haar speltakken op deze plaats voor. Vorige week stelden de Bevers zich voor, deze week is het de beurt aan de Welpen.

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar. De Welpen zijn de enige speltak binnen Scouting Rooi die twee groepen hebben: een vrijdagavond- en een zaterdagmiddaggroep. Op vrijdagavond komen de Welpen van 18.30 uur tot 20.30 uur bij elkaar en op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Afgelopen weekend hebben beide groepen een ouder/kind-bijeenkomst gehad, waarbij alle kinderen één van hun ouders mochten meenemen. De bedoeling van deze bijeenkomst was om te ouders niet alleen kennis te laten maken met, maar ook te laten deelnemen aan de activiteiten die de Welpen door het jaar heen doen. Zo stoken de Welpen regelmatig een kampvuurtje en gaan ze vaak naar de bossen.

Komend weekend staat het eerste Welpenweekend op de planning. Op zaterdagmorgen komen beide Welpengroepen bij elkaar op de blokhut, doen allerlei activiteiten en blijven een nachtje slapen voordat ze zondagmiddag weer naar huis gaan.
De Welpen gaan elk jaar op zomerkamp, waarbij ze vijf dagen bij een nabije blokhut verblijven. Afgelopen jaar zijn ze naar Best geweest, waar een heus jungledorp was opgebouwd door de leiding. De hele week hebben de Welpen activiteiten gedaan in het junglethema en een uitstapje gemaakt met de fiets.

Wil jij graag eens komen kijken bij de Welpen? Ga dan naar www.scoutinrooi.nl  voor meer informatie!
Scouting Rooi is tevens dringend op zoek naar nieuwe leiding voor verschillende speltakken.
Ben je minstens 16 jaar en zou je graag leiding worden? Kijk ook dan op onze website! www.scoutinrooi.nl