Vorig jaar werd het voor de eerste keer gehouden.
Vorig jaar werd het voor de eerste keer gehouden.

Rariteitenveiling voor ouders, Kindermiddag voor 'kids'

Cultuur

Nijnsel - Prins Maarten en zijn gevolg gaan drukke dagen tegemoet. Als ze op de agenda kijken zien ze door de bomen misschien het bos niet meer, maar na de Carnaval zullen ze zich de rariteitenveiling in Nijnsel zeker nog wel heugen. Net als vorig jaar hebben Harmonie Nijnsel en D'n Egelantier de handen ineen geslagen om de veiling te organiseren. Deze editie verwachten ze nog meer bezoekers. Oud én jong, want in de grote zaal is er een kindermiddag: Just 4 Kids.

Een echte veiling is gekoppeld aan een goed doel. Vorig jaar mocht de oudervereniging van basisschool Sint Antonius van Padua zich in de handen wrijven, want toen ging de opbrengst naar hen. Deze editie prijst VV Nijnsel zich gelukkig. "We hebben besloten om de opbrengst van de veiling dit jaar te gunnen aan de jeugdafdeling van de voetbalclub. Een vereniging als Nijnsel kan extra geld goed gebruiken en het heeft een grote achterban. Daarom verwachten we ook dat er meer bezoekers naar de veiling zullen komen dan vorig jaar. VV Nijnsel heeft er extra ruchtbaarheid aan gegeven. Hartstikke mooi, zo helpen we elkaar!" reageert John Vos van d'n Egelantier.
Het concept blijft staan. Logisch, want de formule is prima. Een ludieke bingo en het aan de man brengen van interessante, maar vooral ook humoristische kavels. Wie wil er nu niet een 'koffer vol jeugdsentiment' of wat dacht je van de 'wekker van Romario'? "We hebben een rode draad ontdekt in ons aanbod", vervolgt John. "Je kunt een compleet feest bij elkaar kopen, want gasten kunnen bieden op bier, taart, een tent en een zanger. Alleen de uitnodiging hoef je nog maar zelf te maken." Een zanger is ook geregeld voor de veiling zelf. Rond 17.00 uur komt er door hem nog meer sfeer in de tent. Dan zal inmiddels ook wel duidelijk zijn wie de VIP-dag bij truckpulling The Black Widow heeft gekocht, het dagje Parapenten of de doos frikadellen van Wil en Mia. Topkavel van de dag is een natte droom voor iedere Carnavalsliefhebber. De hoogste bieder mag bij de onthulling van de nieuwe Prins en Adjudant van Carnaval 2017 de laatste minuten achter de coulissen met hen meemaken voor ze zich kenbaar maken aan het publiek. Spanning op en top. Wie wil dat niet meemaken?

Als de ouders spelen in de kleine zaal, kunnen de kinderen zich vermaken in de grote. Verschillende ouders hebben een Just 4 Kids kindermiddag georganiseerd. Een vrolijke middag die bedoeld is voor alle basisschoolkinderen van Sint-Oedenrode. Er zal worden gedanst, geknutseld en gehost. Kinderen kunnen worden geschminkt en ze hebben een eigen DJ. Dat wordt knallen! Ouders? Die mogen er niet bij zijn…. Het is niet voor niets Just 4 Kids. Entree: VVK 4 euro, zaal 5 euro. Kaartjes kunnen worden besteld via just4kidsnijnsel@gmail.com