De winnaars van vorig jaar.
De winnaars van vorig jaar.

Beentjes los in Papgat…

Cultuur

Naast gezelligheid en saamhorigheid is er natuurlijk in Papgat ook wel enige competitie. Iedereen mag laten zien hoe goed men is op creatief, muzikaal of dansgebied. Twee weken geleden werd tijdens de Blèrcup bekend wie zich op muzikaal gebied voor een jaar de beste mag wanen. Carnavalszondag is het hoogtepunt voor de creatievelingen en traditioneel vindt op carnavalsvrijdag het Papgatse dansspektakel plaats. De ervaring leert dat na deze avond de toon is gezet en iedereen helemaal "in the mood" is voor de carnaval.

Met een geweldige act hebben "De Hofdames" het Dansmariekesfestijn 2015 gewonnen en ook dit jaar zullen ze weer verrassend uit de hoek gaan komen. Ze kunnen echter hevige concurrentie verwachten en de strijd zal net als vorige jaren weer heel spannend worden. In totaal zijn er 8 mooie, leuke en soms hilarische acts te bewonderen en staan er veel nieuwe gezichten op het podium. Dit houdt in dat de toeschouwers weer ogen en oren tekort zullen gaan komen. Prins Maarten en zijn adjudant Berry zullen zich ook onder deze toeschouwers bevinden en wellicht zo door het dansvirus aangestoken worden dat zij volgend jaar met hun "Loopgravers" mee komen doen!

Onder aanvoering van spreekstalmeester Edward van den Elsen en onder "juridisch" toezicht van de inmiddels zeer geroutineerde "Heeren Adjudant" zal het spektakel vrijdagavond 5 februari, vanaf 20.00 uur losbarsten in partycentrum "De Vriendschap.