In actie.
In actie. Foto:

Attaque verliest aansluiting met top na ruime nederlaag

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor Attaque 1 was de vijfde speelronde er een waarin de voorlopige kaarten geschud zouden worden. Bij een goed resultaat zou de aansluiting met de top behouden worden. Bij een nederlaag zou er vooral weer naar beneden gekeken moeten worden. Het laatste gebeurde.

Tegenstander Taverbo 6 kende hetzelfde lot. Na vier wedstrijden was het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten. Toch wisten de Rooise mannen dat deze ontmoeting een uitdaging zou worden. En dat werd het ook: alleen Dirk Kastelijn wist zijn eerste enkelpartij te winnen, al speelden Leon Huijberts en Niels Braams ook best aardig. Attaque kreeg kansen om met het dubbelspel 2-2 te maken, maar het duo Niels/Dirk zag vier matchpoints ongedaan maken, waarna het Boxtelse duo gelijk toesloeg. Het ging van kwaad naar erger toen Niels en Leon ook hun tweede enkelpartijen verloren en de stand 5-1 was.

Dirk wist vervolgens zijn tweede enkelpartij te winnen en gaf de ploeg nog wat hoop op een degelijk resultaat. Het ontbrak echter aan het nodige geluk om dit ook af te dwingen. Leon kwam in zijn laatste pot met 2-0 voor, maar zag zijn tegenstander de partij omdraaien. Bij Dirk gebeurde precies hetzelfde; 2-0 werd 2-2, waarna de laatste game met het kleinst mogelijke verschil verloren werd. Zo eindigde de ontmoeting tussen de ploegen in een 8-2 nederlaag voor Attaque.

Attaque 2 vecht zich naar gelijkspel
Het tweede team van Attaque is zijn royale uitgangspositie vorige week kwijtgeraakt en had tegen JCV 2 uit Vught een goed resultaat nodig om niet ineens in de problemen te komen. Daarvoor moest het team zich wel langs een uiterst ervaren team knokken. Robert Wielink trapte af, maar had weinig in te brengen. Ook Stefan Kerk kwam in de problemen, maar knokte zich met enig fortuin terug van een 6-0 achterstand in de beslissende game. Bram Marinus miste in zijn eerste pot nog wat scherpte, maar won wel het dubbelspel met Stefan. Zo ging het gelijk op, en die trend zou de hele avond door blijven gaan.

JCV nam iedere keer weer een voorsprong, maar Attaque beantwoorde dat steeds met een eigen winstpartij. 2-2 werd 3-3, werd 4-4 en werd uiteindelijk ook 5-5. Een terechte uitslag, want beide ploegen hadden momenten waarop ze duidelijk sterker waren. Alleen de nederlaag van Stefan had iets gelukkiger uit kunnen vallen, maar uiteindelijk keken de mannen terug op een prima avond met een prima resultaat, waarmee de aansluiting met de top-2 nog altijd sterk is.

Attaque 3 verbreekt ‘Attaxi-vloek’ en stevent af op de titel
We zijn pas halverwege het seizoen, maar het lijkt erop dat er iets geks moet gebeuren, wil Attaque 3 niet meer kampioen worden. Titelconcurrent Kruiskamp ’81 5 werd vorige week verslagen, en ook deze week ging deze concurrent onderuit. Een uitstekende kans dus om de voorsprong in de stand verder uit te breiden. Al snel werd duidelijk dat dit ging gebeuren.

Lars van Driel won zijn eerste partij van het seizoen met ruime cijfers. Mirco Schepens en Dirk Schoo hielden dat goede voorbeeld aan, al had Dirk het nog verrassend lastig. Ook het dubbel ging met 3-0 naar de Rooienaren, waarna Heerewaarden voor het eerst iets terugdeed. Tijdens de rest van de ontmoeting werd alles in drie games gewonnen, waarvan er slechts eentje door Heerewaarden. Zo eindigde de ontmoeting in een ruime 2-8 overwinning voor het Rooise team, dat hiermee de befaamde ‘Attaxi-vloek’ liet stoppen. Iedere keer wanneer Lars het vervoer verzorgde werd er verloren. Deze keer was er dus een ruime overwinning in plaats van een vervloekte nederlaag.