Een actiefoto van één van de wedstrijden.
Een actiefoto van één van de wedstrijden. Foto:

Attaque verliest met minimaal verschil van koploper

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor het vaandelteam van Attaque stond vrijdagavond een grote uitdaging op het programma. Koploper TIOS ’51 4 kwam op bezoek in Sporthal de Kienehoef. Voor Attaque een uitstekende kans om te zien waar het precies staat.

Gedurende de avond bleek dat Attaque er niet heel verkeerd voorstaat. De verhoudingen golfden op en neer. Niels Braams kon weinig potten breken tijdens zijn eerste partij, maar Leon Huijberts wist knap in vijf games te winnen. De Tilburgse ploeg kwam vervolgens weer op voorsprong, nadat Dirk Kastelijn zijn meerdere moest erkennen in de tegenstander.

Toch kwam Attaque wederom direct langszij na een uitstekend gespeelde dubbelpartij van Dirk en Niels. Nadat Leon in zijn tweede partij geen kans had, was het Niels die voor de derde keer vanavond de stand gelijk trok. Dirk leek daarna op weg naar de eerste voorsprong van de Rooise ploeg, maar zag zijn opponent in extremis de partij naar zich toe trekken. Leon kon de lijn van de rest van de avond vervolgens niet doorzetten en zag hoe de tegenstanders er 3-5 van maakten. Dirk wist vervolgens knap het vierde Rooise punt van de avond te pakken.

Het was aan Niels om de avond te laten eindigen in een gelijkspel. De partij ging naar een beslissende vijfde game, waarin Niels net de mindere leek te zijn. Zo eindigde de ontmoeting in een 4-6 nederlaag voor Attaque, dat hierdoor naar de vierde plaats zakt. Toch is er ruimte voor tevredenheid. De afstand naar de degradatiestreep is was groter geworden.

Attaque 2 verliest koppositie na ruime nederlaag
Voor Attaque 2 werd de vierde speelronde er een waarin de schade beperkt zou moeten worden. Tegen Never Despair 7 deden kopmannen Stefan en Bram niet mee, waardoor het behalen van een goed resultaat een zware kluif zou worden. Toch was het begin erg sterk. Robert Wielink rekende in vier games af met zijn tegenstander en Cliff van Driel won verrassend sterk in drie games van zijn eerste opponent. Jos Friedrich kwam daar tussenin in actie, maar had weinig kans. Toch was er een vroege 2-1 voorsprong.

Die eerste twee punten leken echter de tegelijkertijd de laatste wapenfeiten te worden voor Attaque 2. Robert (2x) en Cliff (2x) kwamen nog dichtbij extra punten, maar moesten in beslissende vijfde games steeds de overwinning aan de tegenstanders laten. Zo eindigde de avond in een zure en wat geflatteerde 2-8 nederlaag. Het team zakt hiermee van de koppositie naar plek 3, maar heeft nog altijd wel de aansluiting met de teams om zich heen.

Attaque 3 is nu echt los van rivaal
Bij Attaque 3 stond in Sporthal de Kienehoef de topper tegen Kruiskamp ’81 5 op het programma. Beide teams voerden voor de vierde speelronde de ranglijst aan. Het werd voor de Rooise mannen tijd om eindelijk de koppositie stevig in handen te grijpen. Iroy van Driel gaf het goede voorbeeld. Hij won knap in vier games van de Bossche kopman, die van de afgelopen 50 partijen er 49 wist te winnen. Mirco Schepens en Jori van Falier deden er een schepje bovenop, en nadat ook het dubbel werd gewonnen, stond het al snel 4-0 voor Attaque.

Kruiskamp wist in het restant van de ontmoeting nog wat terug te doen, maar hadden geen antwoord op de in vorm zijnde Iroy, die alle drie zijn partijen duidelijk wist te winnen. Mirco voegde daar nog een zevende punt aan toe. Jori verdiende meer, maar moest twee keer genoegen nemen met een kleine nederlaag. Desalniettemin deed de Rooise equipe geweldige zaken met deze 7-3 overwinning. De koppositie in nu stevig in handen. De ploeg staat vier punten los van Kruiskamp.