Een wedstrijdscène voor het Nijnselse doel.
Een wedstrijdscène voor het Nijnselse doel. Foto:

Nijnsel proeft zoet eerste overwinning

Nijnsel - Het moest er een keer van komen maar wanneer? Nijnsel zit in een lastige, sterke competitie. Het verschil met de vierde klasse van afgelopen seizoen doet zich elke week gevoelen. Afgelopen zondag startte de terugronde en de tegenstander was middenmoter Braakhuizen uit Geldrop.
In de eerste wedstrijd destijds eind september 2023 werd een benauwde nederlaag geleden, 3-2. De gasten wisten daarna niet veel potten meer te breken, getuige ook de twee wedstrijdpunten na twaalf wedstrijden. Daar was niemand van het geelblauwe front blij mee, maar de ranglijst liegt nooit.

Maar het moet gezegd, aan de instelling, de inzet en de motivatie ontbrak het bij Nijnsel nooit. De mannen bleven strijden voor een goed resultaat en dat was deze zondag niet anders. Het eerste kwartier in deze thuiswedstrijd was voor de thuisploeg. Nijnsel drong aan en dwong een ongewoon aantal corners af die echter niet tot succesvol doelgevaar leidden. Vervolgens kropen de gasten uit hun schulp en zij verplaatsten het spel meer naar de helft van Nijnsel zonder echt gevaar te stichten. Bij een vijandelijke uitbraak kreeg in de 26e minuut Jari de Haan een goede kans maar de goal stond voor hem op de verkeerde plaats.
Net voor rust kreeg de thuisploeg echter toch loon naar werken want, opnieuw, Rick van der Vleuten was alert bij een rommelige situatie in de vijandelijke zestien en na goed doorzetten frommelde hij de bal over de lijn; 1-0! Een prima moment om het vertrouwen in een goede afloop nog verder op te vijzelen.
Theoloog Lambert A. Verhoeven schatte de situatie juist in serveerde in de rust een heerlijke Assam TGFOP1 Second Flush Thee die nieuwe energie in de wedstrijd bracht. Nijnsel bleef vervolgens de aanval zoeken om de kostbare, bepaald niet zo vaak gekoesterde voorsprong uit te breiden, zonder achterin al te veel risico te nemen. En in de 66e minuut volgde een volgende euforisch moment; na een eclatante voorzet van Rens Hoppenbrouwers volgde er een fabelachtige tegendraadse kopbal van, opnieuw, Rick van der Vleuten die de 2-0 voorsprong opleverde. Morgen gebak bij Hellings.
Braakhuizen kwam vanzelfsprekend, zonder succes, aandringen waarbij Nijnsel in de tegenstoten nog de nodige kansen afdwong om de best al aardige voorsprong een nog rianter aanzien te geven maar de ploeg had hier de afgelopen maanden te weinig ervaring mee opgedaan. Maar niemand maalde erom. Even na kwart over vier was het pleit beslecht en konden eindelijk drie zo welkome punten worden bijgeschreven. Na de nodige inzet en geloof in eigen kunnen kwam dan eindelijk de overwinning op het nieuwe scorebord. Met vijf punten is het nog zeker geen hosanna maar de drie punten geven zeker een boost voor het vervolg van de competitie die nu pas halverwege is.