Nijnsel schotloos

Nijnsel - De afgelopen weken oefende Nijnsel Heren 1 tegen vierdeklassers BVV Den Bosch en VOW Zijtaart. Er werd maar liefst elf (!) keer gescoord. Daarom werd de competitiewedstrijd tegen de niet bepaalde hoogvlieger Hoogeloon met vertrouwen tegemoet gezien…. Maar de derdeklasse is nu eenmaal anders.

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Na een half uur een open kans voor Nijnselaar Rick van der Vleuten die zijn schot door een verdediger van de lijn gehaald zag worden. Niet veel later een prachtige blocktackle in de zestien van de gastheren. Net voor rust, nooit een goed moment, de 1-0 voor de thuisploeg dankzij slecht verdedigen van de Nijnselse achterhoede. Verdedigen is een kunst die blijkbaar toch moeilijk kan worden aangeleerd.
Na de thee was er voorlopig niets aan de hand totdat in de zeventigste minuut een afstandsschot tot de 2-0 leidde. En dan kun je het schudden. De Nijnselse voorwaartsen konden geen potten meer breken en de wedstrijd kabbelde naar een einde.
In de laatste minuten opnieuw een afstandspingel van de thuisploeg die de geflatteerde 3-0 op het scorebord zette. Inderdaad geflatteerd maar als je zelf niet scoort dan houdt het op.

Zondag thuis tegen Braakhuizen
De eerste wedstrijd van de terugronde. Destijds in Geldrop een 3-2 nederlaag die ook minimaal een punt had kunnen opleveren. Maar inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder. De bezoekers bezetten momenteel een veilige plek in de middenmoot. De gastheren snakken naar drie punten en die ambitie wordt elke zondag opnieuw op de mat gezet.