Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

VV Nijnsel naar Hoogeloon

Sport

Nijnsel - Afgelopen zondag was de gesteldheid van de (meeste) velden ongeschikt om op te voetballen. Of je nu kunstgras hebt of niet, als er sneeuw en, of ijs op ligt, dan houdt het op. Nu zitten we weer in herfstachtig weer met aardige temperaturen, wind en regen. Niet ideaal, maar het blijft winter en de omstandigheden zijn goed genoeg om te spelen. Komende zondag trekt de geelblauwe brigade naar de Kempen om Hoogeloon te bestrijden.

Een degelijke ploeg, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, mede dankzij de versterkte degradatieregeling. Maar de Kempenaren kunnen in dit seizoen ook nog niet echt potten breken. En datzelfde mag je natuurlijk van Nijnsel zeggen, met dien verstande dat er afgelopen seizoen wel twee klassen verschil zat tussen beide teams…...

Het zou de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft zijn, ware het niet dat de wedstrijd tegen Gestel dus geen doorgang kon vinden. Het is koffiedik kijken hoe de teams er voor staan na een relatief lange winterstop. De Spaanse zon heeft de bezoekers goed gedaan en mogelijk resulteerde dat afgelopen week ook in een fraaie uitzege op het Bossche BVV, 2-5. Of dat de burger moed geeft? Hopelijk de spelers wel in elk geval. Hoogeloon kan ook nog wel wat punten gebruiken want dit seizoen geldt opnieuw een versterkte degradatieregeling. Iets milder dan vorig seizoen maar je moet toch minimaal zesde van onderen worden om meteen veilig te zijn.
Laten we komende zondag met zijn allen op weg gaan naar Hoogeloon, sportpark De Roetwijer, 14.30 uur, in de hoop dat de kemp(en)hanen het publiek een mooie wedstrijd voorschotelen en misschien wel wat punten mee terug gaan naar de Meierij, ze zijn meer dan welkom.