Afbeelding

Attaque rekent af met OTTC

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 heeft met ruime cijfers gewonnen van het Osse OTTC 2. Daarmee heeft het een langer verblijf in de derde klasse zo goed als veiliggesteld. Komende vrijdag staat in principe alleen de exacte eindpositie nog op het spel.

Voorafgaand aan speelronde 9 waren er nog enige degradatiezorgen. Het Rooise vaandelteam bezette de vierde plek met twee punten meer dan OTTC 2, dat op een voor hun ongewenste vijfde plek bivakkeerde. In sporthal De Kienehoef werd al snel duidelijk dat hier geen verandering in zou gaan komen. Attaque begon overtuigend aan de avond. Niels Braams wist in vier games te winnen, Nick van Galen had een game minder nodig om zich van zijn tegenstander te ontdoen. Leon Huijberts maakte het spannend, maar wist op tijd een gat te slaan in de vijfde game, die hij vervolgens niet meer afstond. Verrassend genoeg werd het dubbelspel wel verloren. Hiermee was de stand 3-1 in Roois voordeel.

Dat gat werd gaandeweg de avond steeds wat groter. Niels moest nog een partij afstaan aan de tegenstander, maar Leon en Nick bleven het goed doen. Met nog drie partijen te gaan was de stand al 5-2. Nu was het zaak om de Osse ploeg definitief op een behoorlijke afstand te zetten, wat lukte. Leon moest in zijn laatste partij nog een game afstaan aan de tegenstander, maar won daarna zonder problemen. Nick en Niels wisten beiden hun laatste partij in drie games winnend af te sluiten. De ontmoeting eindigde in een 8-2 overwinning voor Attaque, waardoor de Rooise ploeg ineens nog wat omhoog kan kijken. Mocht er in de laatste speelronde aanstaande vrijdag gewonnen worden van NTTV 1, dan kan het team het seizoen nog als nummer twee afsluiten. De laatste speelronde wordt afgewerkt in sporthal De Kienehoef. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Attaque 2 verliest koppositie tijdens ‘kampioenswedstrijd’
Voor Attaque 2 kon het seizoen gemaakt of gekraakt worden tijdens de negende speelronde. Titelconcurrent Een en Twintig 4 kwam op bezoek in sporthal de Kienehoef. Het verschil tussen de ploegen is de laatste twee speelrondes geslonken van tien tot een enkel punt. Het momentum lag dus bij de ploeg uit Beek en Donk. Dat momentum zette zich voort aan het begin van de ontmoeting. Stefan Kerk begon tegen de kopman van de tegenpartij. Het werd een kwalitatief sterke partij, maar Stefan gaf twee keer een game af na een ruime voorsprong en verloor in drie games. Henry van Casteren kon vervolgens niet voorkomen dat het gat twee punten werd. Bram Marinus trok vervolgens wel aan het langste eind. Toen ook het dubbel met duidelijke cijfers naar Attaque ging, was de stand weer gelijk getrokken.

In het vervolg gingen de punten op en neer, tot 4-4. Stefan en Henry wisten beiden een partij te winnen, terwijl Bram er net naast greep. Dat overkwam hem in zijn laatste partij ook, hij verloor die met 14-12 in game vijf. Stefan sloot de avond af, maar voor hem leek deze pot te laat op de avond te zijn. Het beste was er al snel van af en hij verloor kansloos. Een domper voor het Rooise team, dat door deze 4-6 nederlaag de koppositie kwijt is geraakt aan Een en Twintig. Het belooft in ieder geval nog een spannende laatste speelronde te worden. Mocht Attaque een punt meer pakken dan Een en Twintig, dan is het alsnog kampioen, anders moet een promotiewedstrijd uitkomst bieden.

Attaque 3 sluit seizoen af met kleine nederlaag
Voor Attaque 3 was het vrijdagavond zaak om een paar punten te sprokkelen, om zo de tweede plek veilig te stellen. Tegenstander was Budilia 4, dat nog twee punten nodig had om kampioen te worden. De start van Budilia was niet geheel verrassend wat beter dan die van Attaque en al snel stond het 1-4. Alleen Dirk Schoo wist een punt binnen te halen. Iroy van Driel wist daar een tweede punt aan toe te voegen, waarna de verhoudingen een stuk gelijker op liepen.

Nadat Dirk even later de stand op 3-5 bracht, wist het team al nagenoeg zeker dat de tweede plek niet meer in gevaar zou komen. Dat nam verder niet weg dat het team het seizoen zo goed mogelijk wilde afsluiten. Dat deed het dan ook verdienstelijk. Lars van Driel bleef met lege handen, maar blijft groei tonen. Iroy sloot de avond af met een klinkende overwinning. Zo eindigde het reguliere seizoen van Attaque 3 met een kleine nederlaag: 4-6. Het team kan zich gaan opmaken voor de promotiewedstrijd op 12 mei, want concurrent Een en Twintig 6 kan de Rooienaren alleen nog tegenhouden met een 9-1 overwinning tegen kampioen Budilia, iets wat nagenoeg onmogelijk lijkt.