Afbeelding
Foto: Bouke Willems

Nijnsel als koploper naar Eindhoven

Sport

Nijnsel - Tegen het einde van vorig jaar viel er een snuifje sneeuw dat wat langer bleef liggen dan verwacht en daarom zorgde voor een voetbalarm weekend bij de amateurs. Komend weekend worden al deze afgelaste wedstrijden ingehaald en voor trotse koploper Nijnsel betekent dit het eerste treffen met tegenstander Tivoli uit het Eindhovense stadsdeel Stratum dat het sportpark deelt met RPC dat afgelopen seizoen kampioen werd in de derde klasse waar toen ook Nijnsel zich nog redelijk anoniem ophield.

Dit seizoen is echter alles anders en voeren de geelblauwen de ranglijst aan, een positie die op de zondag voor carnaval nog onverwacht werd verstevigd. Opponent Tivoli stond langere tijd afwisselend laatste en voorlaatste maar is aan een stille opmars bezig door de laatste twee wedstrijden in winst om te zetten. De overwinning op Tongelre was niet zo zeer een verrassing, de driepunter tegen Irene des te meer. Oppassen geblazen dus. En tegen de koploper zetten veel ploegen graag een tandje bij, zeker voor eigen publiek. Op de (as)woensdag na carnaval is de vastentijd begonnen, zeg maar de katholieke ramadan, dus is het de vraag welke invloed deze veertigdaagse periode op de spelers heeft. We gaan het snel zien. Gaat Rens Hoppenbrouwers op weg naar de twintig doelpunten, geeft zijn zwager Der Kinderen zijn sterke optreden tegen Boxtel een vervolg of gaat De Haan victorie kraaien? Het maakt allemaal niet zo veel uit als het kwartje maar de goede kant in valt. Saillant en belangrijk detail is dat de bezoekers bij winst de tweede periode grijpen, los van de resultaten op de andere velden. En dus verzekerd van minimaal nacompetitie. Mariahout is reeds in het bezit van de eerste periode.

Kortom, voor onze grote en loyale supportersschare alle aanleiding om aanstaande zondag in grote getalen naar de Roostenlaan in Eindhoven af te reizen om geelblauw tegen oranjewit naar de zo begeerde overwinning te begeleiden. De wedstrijd start traditioneel om 14.30 uur.