Ruud van der Rijt ontvangt bloemen voor het kampioenschap.
Ruud van der Rijt ontvangt bloemen voor het kampioenschap.

Nijnsel figureert bij kampioen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Nijnsel Heren 1 speelde afgelopen zondag haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen en wel bij RPC uit Eindhoven-Zuid waar dorpsgenoot Ruud van der Rijt de scepter zwaait en deze zondag kampioen kon worden! Dat betekende natuurlijk een riant aantal toeschouwers van de thuisclub en volop vertrouwen op een goede afloop, zeker als je tegen het reeds gedegradeerde Nijnsel speelt. Maar het moet gezegd, er was opnieuw een bewonderenswaardig aantal toeschouwers uit Nijnsel! De thuisploeg begon dan ook gretig aan de wedstrijd en zette de bezoekers al meteen onder druk. Dat ressorteerde in een reguliere 2-0 voorsprong waarbij mag worden aangetekend dat Nijnsel het zeker niet weggaf! Waar mogelijk zochten de geelblauwen de aanval maar de goede bedoelingen smoorden al snel in schoonheid. Succesvolle spits Stefan Hulsen was ergens in Zuidoost-Frankrijk een berg aan het bedwingen voor het goede doel.
Jari de Haan knalde nog een keer tegen de binnenkant van de paal, een mooie actie maar zolang de bal niet de doellijn passeert heb je er weinig aan. De 3-0 betekende natuurlijk de nekslag en zo kon RPC en onze Ruud om kwart over vier de champagne ontkurken. Nijnsel gaf het zeker niet weg, bood waar mogelijk optimaal tegenstand, vervulde haar sportieve plicht maar als je als degradant uit tegen de kampioenskandidaat speelt dan wordt het heel lastig.

Aanstaande maandag, Tweede Pinksterdag, speelt Nijnsel haar laatste (thuis)wedstrijd en wel tegen het stugge Reusel Sport dat zich afgelopen zondag ternauwernood vrijspeelde van nacompetitieperikelen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en het zou erg plezierig zijn als de trouwe supporters Nijnsel Heren 1 nog één keer een hart onder de riem willen steken en ze met enige deemoed maar ook met optimisme uitzwaaien naar de vierde klasse.