Eindelijk weer een overwinning voor Ollandia

Nederwetten / Ollandia - Na een slechte periode van niet winnen en vele afgelastingen moest Ollandia zondag aantreden tegen Nederwetten. Door de vele regelval van de afgelopen weken was er ook niet altijd goed getraind en was het even afwachten hoe de spelers er conditioneel aan toe waren.

De wedstrijd moest gespeeld worden op een nat veld, want zoals zo vaak de afgelopen maand was het weer één bui die spelers en toeschouwers de gehele dag bezighield. Zoals het weer was begon Ollandia aan de wedstrijd. Een beetje slapjes, met weinig enthousiasme werden de eerste duels aangegaan. Veel balverlies, slordigheden in de passing, weinig beleving. Dat ze dan ook op een 1-0 achterstand kwamen was een logisch gevolg van de instelling en weinig scherpte. De Ollandse grensrechter vlagde nog wel voor buitenspel, maar dat werd door de scheidsrechter resoluut afgewezen.
Gelukkig was dat een soort "wake up call' want hierna werd het iets beter zonder tot grootse daden te komen. Wel was het al vrij snel 1-1 doordat Robert Erven een vrije trap van Remco Voets met het hoofd verlengde en de keeper daardoor kansloos liet. Dit gebeurde in de 17e minuut. In de 30e minuut werd het zelfs 1-2 doordat Harm van Oorschot een afgeslagen corner op zijn pantoffel nam en de bal tussen een wirwar van benen het doel in zag gaan. Ook hier werd terecht het signaal van de grensrechter genegeerd door de scheidsrechter. Zo kwamen er voor Ollandia nog een paar kansen meer om de score uit te breiden maar was het de paal of een been die dat voorkwam. Ruststand 1-2.
Na rust werd het éénrichtingsverkeer richting het doel van Nederwetten. Het geloof in een goed resultaat voor de thuisploeg werd al in de 50e minuut de bodem in geslagen want een voorzet van Stefan Erven werd een beetje knullig verwerkt door de verdediging van Nederwetten waardoor Steven van Dijke heel eenvoudig de bal kon binnenschieten, 1-3. Het was allemaal niet verheven wat Ollandia liet zien maar Nederwetten was, mede door blessures, te zwak om het Ollandia ook maar enigszins lastig te maken. Op een vrij rustige en regelmatige wijze liep Ollandia uit naar een 1-6 eindstand waarbij Robert Erven nog 2 keer scoorde en ook Steven van Dijke nog een keertje het net wist te vinden. Vooral het lobje van Robert Erven in de 70e minuut was van grote schoonheid.

Komend weekend wacht er weer een uitwedstrijd en is VCO de volgende tegenstander. Hopelijk kunnen we weer een positieve reeks gaan neerzetten zoals in het begin van de competitie en is het weer ook wat uitnodigender voor de supporters om erbij te zijn.