Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Teams Attaque in grootse vorm

Sport

Sint-Oedenrode - De 4e speelronde van de voorrjaarscompetitie 2017 bleek een goede te worden voor de teams van Attaque. Waar Attaque 1 de koppositie heroverde, Attaque 2 hun voorsprong vergrootte en Attaque 3 de aansluiting vond met de middenmoot.

Attaque 1 ging vrijdagavond op bezoek naar het Veghelse TTCV van Herwaarden 5. Waar het vaandelteam al het hele seizoen stuivertje wisselt om de 1e positie in de groep, zijn de Veghelse tegenstanders aan het strijden tegen degradatie. Dit gegeven bleek ook tijdens de wedstrijd bevestigd te worden, want vanaf het begin lieten Dirk, Menno en Leon zien dat ze duidelijk een maatje te groot waren. Attaque 1 kwam nooit echt in de problemen en uiteindelijk stond er de grootste uitslag mogelijk op het bord: 0-10. Door deze souvereine score en omdat naaste concurrenten Rotac '82 1 maar 7 punten pakten, is de koppositie weer overgenomen. Het gat bedraagd nu 1 punt: 29 om 28.

Attaque 2 ging woensdagavond ook naar Veghel om het op te nemen tegen TTCV van Herwaarden 7. De uitgangspositie was vrijwel gelijk aan die van team 1: Attaque 2 draait goed bovenin mee en het team uit Veghel strijd tegen degradatie. Ook Attaque 2 kende een uitstekende start en na een aantal prima partijen stond er alweer 0-5 op het bord voor Leon, Frank en Burt. De score liep daarna nog wat verder op totdat Leon Huijberts verrassend de 8e partij verloor tegen Gerard Hendriks. Burt en Frank trokken vervolgens toch de score door en dat resulteerde in een afgetekende 1-9 overwinning voor de Rooise mannen, die hiermee hun voorsprong op nummer 2 BSM 2 vergrootte van 2 naar 5 punten.

Waar Attaque 1 en 2 souverein bovenaan staan, zoekt Attaque 3 na 3 wedstrijden nog steeds naar de eerste overwinning. Vrijdagavond troffen ze een tegenstander waarbij dit sowieso essentieel zou kunnen zijn, namelijk nummer 5 Rotac '82 3. Het verschil tussen de jonkies uit Rooi en de veteranen uit Rossum bedroeg slechts 1 punt in het voordeel van team 3. Het bijna gelijke puntenaantal in de stand was echter geen afspiegeling van wat er die avond ging gebeuren in Rossum. Na een thriller die Stefan Kerk uiteindelijk won van Ton Gil en de souvereine overwinning die daarop volgden van Anne en Bram, stond het al snel 0-3. Nadat Anne en Stefan het dubbelspel wonnen en Stefan ook zijn tweede partij eenvoudig binnenhengelde, was het zelfs al 0-5. Daarna ging de Rooise machine wat haperen werden de laatste 5 wedstrijden om en om gewonnen door beide teams, waardoor Attaque 3 hun eerste wedstrijd dit seizoen wint: 3-7. Door deze overwinning en de resultaten van de andere teams is het verschil naar nummer 3 Always Fair 2 nog maar 2 punten en dit duel wordt volgende week vrijdag uitgevochten.