Goed spelend Odisco wint weer

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag uit tegen Spoordonkse Girls in Spoordonk. Spoordonk stond voor deze wedstrijd 2 punten achter op Odisco, maar Odisco heeft in het verleden nooit van deze ploeg kunnen winnen.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: de dames waren fel, gretig en gaven bijna geen kansen weg. In de aanval speelde Odisco goed en zocht geduldig naar de juiste kans. Na 18 minuten stond het 0-4 via Myrthe van Heereveld, Floor van Heeswijk en 2x Dorenda van Liempd. Odisco bleef goed spelen, maar werd minder fel. Toch konden Meike Leenderts en Lisa Wouters in de 23e minuut de score op 1-6 zetten. Daarna schoot Odisco minder zuiver en vergat de vele kansen te benutten. Ruststand: 3-6.

In de rust werd de dames verteld dat het spel goed was en dat de verdediging ook goed stond. De dames moesten zichzelf belonen door te scoren, zodat de overwinning niet in gevaar zou komen.

Na rust bleef het beeld hetzelfde: Odisco creëerde veel kansen, maar kreeg de bal niet in de korf. Na 13 minuten scoorde Marlon van Heeswijk 4-7. In een time-out werd de dames verteld scherper te zijn in de aanval. Dit resulteerde snel in 3 doelpunten. 2x Myrthe van Heereveld en Dorenda van Liempd (5-10). 8 minuten voor tijd maakte Floor van Heeswijk de 6-11 en de wedstrijd werd slim uitgespeeld. Lisa Wouters kon nog 1x scoren. Eindstand: 9-12.

Odisco speelde goed en creëerde wederom veel kansen. Helaas werd er 23 minuten lang geen kans benut. Wanneer Odisco als bovenliggende ploeg iets effectiever had durven zijn, was de overwinning een stuk ruimer uitgevallen. Aanstaande zondag speelt Odisco om 12.00 thuis tegen medekoploper Celeritas uit Schijndel.