Nijnsel koestert punt

Sint-Oedenrode - Nijnsel speelde afgelopen zondag thuis tegen de amateurs van het ongeslagen Eindhoven Amateurs. Al in de vijfde minuut kwam er een vlijmscherpe pass van Johan van der Pas die door Nick Dortmans op waarde werd geschat en koelbloedig werd gehonoreerd: 1-0.

Na negen minuten een nieuw doelpunt van de gastheren dat, zo later bleek, ten onrechte werd afgekeurd. In de zeventiende minuut een beauty van een kans voor de thuisploeg die niet werd verzilverd. Vervolgens namen de gastheren de regie over en zij kwamen vervolgens veelvuldig op de helft van de gastheren. De ruststand werd desondanks 1-0. Na de thee hielden de bezoekers het meeste balbezit en kwamen veelvuldig in de zestien van de gastheren. In de 55e minuut echter een veelbelovende uitbraak van Johan van de Pas die door de bekwame sluitpost van de bezoekers onschadelijk werd gemaakt. FC Eindhoven ging op jacht naar de gelijkmaker en meer en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker in de 68e minuut. Vervolgens gingen de bezoekers op jacht naar de winst maar de thuisploeg gaf uiteindelijk geen krimp. De thuisploeg brak uit waar mogelijk en produceerde nog enkele mogelijkheden.
De keepers van beide ploegen blonken uit in het voorkomen van een doelpunt en derhalve werd de 1/1 ook de eindstand. De gastheren koesterden het punt. Aanstaande zondag gaat Nijnsel-TVE Reclame op bezoek bij het nog puntloze Bergeijk. De thuisploeg zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om aan deze oncomfortabele situatie een einde te maken. Supporters van Nijnsel-TVE Reclame zijn in De Kempen van harte welkom in deze spannende competitie!