Afbeelding

Ollandia wint derby tegen Irene

Sport

Sint-Oedenrode - Supporters die "iets" te laat op Sportpark Ekkerzicht aankwamen voor de wedstrijd Ollandia - Irene hadden het eerste doelpunt al gemist. Vrijwel vanaf de aftrap creëerde Irene een mooi uitgevoerde aanval. Steef Schellekens wist de assist die kwam vanaf de rechterkant op waarde te schatten en binnen 5 min zet hij zijn ploeg al op 0-1 voorsprong.

Ollandia moest even van de schrik bekomen maar hervatte met veel inzet en creativiteit de wedstrijd. Het grootste gevaar voor Ollandia kwam over links van Irene's no 9, de 16-jarige Rob Groenendaal, maar Ollandia had hem en het hele elftal van de tegenstander prima onder controle. Ollandia speelde compact, creëerde een aantal kansen voor de aansluitingstreffer, maar vooralsnog bleef die uit. Het tij keerde toen in de 30ste min Remco Voets in de 16 subliem werd aangespeeld. Remco aarzelde geen moment, maakte goed gebruik van de kleine ruimte en kreeg ook nog de tijd om uit te halen, dit tot grote verrassing van de doelman van Irene. Remco zet Ollandia naast Irene op het scorebord. Nog voor rust doet Gerbe Voets met de geboden kans wat hij moet doen, scoren. Ollandia gaat rusten met een verdiende voorsprong: 2-1.

Na de thee deed Irene er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar het was niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van Ollandia. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van de tegenstander. De Ollandia spitsen Stefan Erven, Mike van Rooij, Gerbe en Remco Voets werden beurtelings door de mannen van het middenveld en met lange ballen van achter uit in scoringspositie gezet maar vooralsnog miste ze de precisie om te scoren. Ook na het toepassen van de wissels Bart Smetsers voor Remco Voets en Tom de Beer voor zijn broer Stan bleef Ollandia het doel van Irene bestoken, met uiteindelijk het beoogde resultaat. In de 80ste min is het prima voorbereidende werk van Mike van Rooij, de aanzet tot het doelpunt van Bart Smetsers. Bart wordt op de rand van de 16 door Mike op maat bediend en met een prima uithaal verschalkt hij de doelman van Irene. Bart Smetsers is de gevierde man, hij zet voor Ollandia de 3 -1 op het scorebord. Wedstrijd is gespeeld. Jurrit van Roosmalen vergroot in blessuretijd nog de voorsprong op Irene met een mooi en goed genomen afstandsschot dat met een mooie curve onhoudbaar voor de goalie van Irene in de linkerbovenhoek valt. 4-1.