Chadee van der Heijden.
Chadee van der Heijden. Foto:

Wedstrijd om koppositie eindigt in teleurstelling

Sport

Nijnsel - KV Nijnsel 1 stond zondag tegenover medekoploper Oxalis in een cruciale strijd om de toppositie. Bij een overwinning zou Nijnsel een voorsprong van twee punten hebben en bovenaan de ranglijst komen te staan. Pupil van de week was Chadee van der Heijden.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Nijnsel, met de eerste twee doelpunten van Imke en Joyce binnen enkele minuten. De eerste twintig minuten van de eerste helft waren gelijk opgaand, waarbij beide teams om en om scoorden, waardoor de stand gelijk bleef. Ondanks meer kansen voor Nijnsel, wist Oxalis hun kansen beter te benutten en ging de rust in met een voorsprong van 6-11.

In de tweede helft moest KV Nijnsel haar spel veranderen om de punten thuis te houden. Na rust, waarin de tactiek opnieuw werd besproken, zette Nijnsel alles op alles. Enkele mooie aanvallen resulteerden in een paar treffers, waardoor de achterstand verkleind werd tot 9-13. Echter, Oxalis bleef zuiver schieten en het tempo hoog houden, wat resulteerde in een eindstand van 10-18. Ondanks de tegendoelpunten bleef KV Nijnsel strijden en kijken ze met een positieve instelling uit naar de volgende wedstrijd.