Doelpuntenfestival bij Avesteyn-Boskant

Sint-Oedenrode - Avesteyn en Boskant hebben er voor zichzelf en de toeschouwers een leuke pot van gemaakt. Technisch gezien kon het hier en daar nog wel wat beter, maar over de inzet van de spelers en de doelpuntenproductie was helemaal niet te klagen. Liefst 8 keer werd er gescoord, gelijk verdeeld over de twee teams zodat de wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Een rare wedstrijd eigenlijk, gebaseerd op het scoreverloop. Want na elk doelpunt dat werd gescoord, volgde binnen twee tot drie minuten de gelijkmaker. Een aantal toeschouwers was nog op weg naar het speelveld, toen de thuisploeg uit een corner via een kopbal van Wesley Verkuijlen op 1-0 kwam. De (lange) wijzer van de klok tikte net de 60 seconden aan. Een minuut later was het echter alweer gelijk.De inzet van Rens van de Wijdeven leek houdbaar, maar doelman Buermans van Avesteyn zag de bal toch over de doellijn verdwijnen: 1-1. De thuisclub was de meest aanvallende ploeg, wat in de 22e minuut een kansje opleverde voor Stan Bosch; z'n inzet ging echter huizenhoog over. Boskant profiteerde van de ruimte die het voorin kreeg; een goede pass op Rens van de Wijdeven, in de 33e minuut, kreeg een perfect vervolg. Met een lob van ruim 30 meter verschalkte hij doelman Buermans en zorgde voor een 1-2 voorsprong. De vreugde was van korte duur; na een snelle uitval over links kwam Avesteyn speler Stan de Laat in de 36e minuut goed voor z'n tegenstander en tikte de 2-2 voorbij Boskant doelman Fred van Bussel (met z'n 51 jaar invaller doelman voor de geblesseerde Tom van der Heijden!). Drie minuten later kwam Boskant opnieuw op voorsprong. Een goede diepe bal op spits Emiel van den Elsen werd door hem, na het omspelen van een tweetal Avesteyn verdedigers, snoeihard tegen de touwen geschoten: 2-3. Maar ook nu duurde de voorsprong slechts 3 minuten. Een inzet van de Avesteyn voorwaartsen kon in de 42e minuut nog door Fred worden gestopt, maar tegen de rebound van Stan de Laat was hij kansloos: 3-3. Na rust ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. De thuisclub iets meer aan de bal; de bezoekers controlerend en loerend op een uitval. Met succes! Na een diepe bal in de 58e minuut bezorgde Jim van der Zanden de bal bij de mee opgekomen Maarten van der Linden. De overtreding op hem was binnen de 16, dus ging de bal op de stip. Rens van de Wijdeven bleef ijskoud en stuurde doelman Buermans naar de verkeerde hoek: 3-4. Helaas, ….. het verhaal wordt eentonig, binnen 2 minuten was het weer gelijk! Na een vrije trap van Avesteyn werd de bal slecht verwerkt waardoor Stan Bosch in de ontstane scrimmage de gelijkmaker binnenschoot. Uiteindelijk bleef die stand op het scorebord.