Odisco begint sterk aan nieuwe seizoen

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag thuis tegen Flash uit Den Dungen. Odisco wist dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, omdat Flash vorig seizoen in beide competities in de race was voor het kampioenschap. De dames van Odisco hadden er alle vertrouwen in de winst te kunnen pakken in een nieuwe samenstelling van het team en met een debuterende Ingrid van Boxtel.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: verdedigend gaven de dames heel veel druk, waarmee ze bijna alle aanvallen van Flash wisten te ondermijnen. Ook aanvallend speelde Odisco goed en de thuisploeg was zeer overtuigend in de afronding. Dit resulteerde in een 8-0 voorsprong na 25 minuten. Doelpunten van Marlon van Heeswijk (3x), Rachel van de Moosdijk (2x), Myrthe van Heereveld, Floor van Heeswijk en Dorenda van Liempd. In een time-out werd de dames verteld de wedstrijd rustig naar zich toe te trekken. Dit werd goed uitgevoerd en zo ging Odisco via Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk rusten met een 10-2 voorsprong.

In de rust werd verteld dat Odisco de wedstrijd verder moest gaan controleren, om zo de overwinning veilig te stellen. Na rust werd het spel van Odisco iets minder. Ook zakte de afronding weg, waardoor er niet meer zo veel werd gescoord. Omdat Odisco sterk bleef verdedigen, kwam de thuisploeg geen enkel moment meer in de problemen. Via Floor van Heeswijk, Rachel van de Moosdijk en Marlon van Heeswijk (2x) werd de eindstand 14-5 gezet.

Odisco speelde een zeer overtuigende eerste helft en speelde een gecontroleerde tweede helft. Met deze overwinning hebben de dames meteen laten zien al op elkaar ingespeeld te zijn. Odisco speelt aanstaande zondag om 13.00 uur uit in Vlijmen tegen NDZW.